USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцьких бомжів рятують від морозів чаєм і кашею. ФОТОРЕПОРТАЖ

26 Січня 2010 18:00
У Луцьку розгорнули пункт обігріву громадян, які не мають постійного місця проживання. Намети з’явилися поблизу Луцького залізничного вокзалу.
Безхатченки зможуть погрітися біля пічок -«буржуйок». Крім того їм роздаватимуть гарячу їжу.
Такі намети, окрім Луцька, розгорнули у Ковелі, Володимир-Волинську та Нововолинську. «Великого різноманіття їжі не забезпечимо, але чай буде із цукром, а каша – із маслом», - сказав заступник начальника головного управління МНС в області Анатолій Лисюк.


Годувати людей, які не мають постійного місця проживання, будуть цілодобово. Намети комфортні – із стільцями та столами, правда на снігу.


Пункти обігріву громадян стоятимуть до нового відповідного розпорядження волинського губернатора. «Раніше в таких наметах потреби не було, але сама погода змушує нас так діяти», - додав Анатолій Лисюк. Чергувати у пункті обігріву громадян будуть 5 рятувальних, серед них – і повар. Останній каже, що у похідній кухні навіть і пиріжки пекти можна.


Скуштувати гарячої їжі можна буде безкоштовно. Про продукти потурбувалася міська влада. Котел похідної кухні вміщує 50 літрів, тож чай постійно буде гарячим.


Уночі наметове містечко буде освітлюватися, або безхатченки змогли знайти дорогу до похідної кухні.


Першим відвідувачем пункту обігріву від бійців МНС став голуб, котрого жалісливі лучани принесли погрітися. Щоправда, тваринку не вдалося врятувати.

За три години роботи палаток з «буржуйками» та їжею її відвідало близько 50 безхатченків. МНС-ники розповіли, що перший бомж прийшов «у розвідку», а далі підтяглися й інші.

Лучани також приходять до наметів, – їх сюди приводить цікавість. Кажуть, що коли вперше побачили такі намети, думали, що це або чиясь політична акція, або воєнні навчання.

Працівники МНС радо частують людей гречаною кашею з маслом та солодким чаєм. На «десерт» – хліб. Посуд – одноразовий пластиковий. Використаний відразу викидають до пакетів, котрі «прикрашають» входи до палатки зі столиками та «буржуйкою». Деякі безхатченки уже встигли побувати у пункті обігріву двічі і збираються прийти сюди вечеряти.

Чай з польової кухні уже склав конкуренцію гарячому напою із сусіднього кіоску. Продавці уже приходили скаржитися, що МНС-ники відманюють від них клієнтуру. Ще б пак, чай у бійців безкоштовний, а у підприємців коштує 1 гривню.

Рятувальники польовою кухнею задоволені. Кажуть, що найсмачніша страва, котру можна на ній приготувати, – це плов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
абориген Показати IP 26 Січня 2010 16:19
ліпше б думали про наслідки дикого підняття цін на житлово -комунальні послуги,бо це причина з якої люди лишаються свого житла,а також про те,як українців забезпечити достойною роботою,щоб вистачало на оплату житла та на харчування.А то вже й дожилися,що руками УМВС людей позбавляють житла,а потім влаштовують в наметових містечках обігрів та харчування.Жах,а не держава!
ViP Показати IP 26 Січня 2010 22:02
Ага! Похопилися, коли морози на спад пішли! :)
ViP Показати IP 26 Січня 2010 22:12
Як видно бомжі - це МНСники:) "Рятувальники польовою кухнею задоволені" - так взагалі-то для кого робили? Або чергова "замальовка"?!
54jk Показати IP 27 Січня 2010 09:45
Де бомжі???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus