USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьких ліцеїстів не пускають на Хортицю

7 Жовтня 2009 18:02
Учні Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою швидше за все не відвідають фестиваль козацьких бойових мистецтв, що пройде на острові Хортиця. Принаймні, представники міської і обласної влади не можуть дійти згоди, хто і як має забезпечити організацію поїздки, ініціатором якої стали луцькі козаки. Про це 7 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
Тринадцятий міжнародний фестиваль козацьких бойових мистецтв «Спас на Хортиці» імені Анатолія Єрмака  наразі розпочався у Запорізькій області. Участь у ньому візьмуть представники волинського козацтва. Вони ж виявили бажання взяти з собою учнів ліцею. Але через відсутність офіційного запрошення для ліцеїстів і автобусу, який би доставив їх на фестиваль, дітей на козацьке свято не повезуть, – вирішили в облдержадміністрації.
Заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Валентина Загрева заявила, що вона не має ані листів, ані відповідного рішення, у якому була б запрошена дитяча делегація. Хоча управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації уже виділило 2100 гривень на перебування 10 дітей на фестивалі.
«Ініціатива луцьких козаків про поїздку ліцеїстів надійшла запізно. Тому шукати можливості відправлення учнів на Запоріжжя не є актуальним. Ми організуємо козацьке свято тут на Волині, яке передбачатиме посвяту в ліцеї, екскурсії та демонстрацію відеофільму про героїчне минуле», - додала вона.
Секретар обласної Ради Українського козацтва Олександр Сокур висловив різке незадоволення позицією чиновників. І зазначив, що деякі представники обласної адміністрації, які мають пряме відношення до організації подібних заходів, навіть поняття не мають, де знаходиться острів Хортиця.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus