USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцьким ОСББ заборонять встановлювати паркани чи обмежувачі руху

23 Лютого 2022 11:08
ОСББ та житловим кооперативам у Луцьку заборонять встановлювати паркани чи будь-які обмежувачі, що перешкоджатимуть руху пішохідними проходами чи прибудинковими проїздами. Встановлення таких огороджень суперечить законодавству.

Про це йшлося під час пленарного засідання 26-ї сесії Луцької міської ради, на якому депутати розглянули проєкт рішення про надання ОСББ «Дубнівська 63» земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури на вулиці Дубнівській, 63 у Луцьку.

Заступниця керівника управління містобудування та архітектури міської ради Софія Гула сказала, що земельна комісія підтримала проєкт рішення зі змінами: «Не допускати здійснення огородження земельної ділянки, переданої ОСББ у власність, будь-якою огорожею, парканом чи обмежувачем руху, що обмежують вільний прохід та проїзд по земельній ділянці будь-яких третіх осіб по наявних на ній прибудинкових проїздах та проходах».

Читати ще: У Луцьку боротимуться зі встановленням незаконних парканів

Як інформував депутат, голова земельної комісії Олександр Козлюк, 10 лютого відбулося спільне засідання двох комісій міськради.

«Ми напрацювали цю зміну. Знаємо, що є багато нарікань щодо тих територій, де є ОСББ, які передають у користування. Співмешканці встановлюють перепони, які приносять іншим мешканцям незручності», – пояснив він.

Тому комісії напрацювали цю зміну, і відтепер її вноситимуть до всіх подібних проєктів рішень про передачу в користування ОСББ земельних ділянок.

Нагадаємо, ОСББ та житлові кооперативи в Луцьку зобов’язуютьне огороджувати земельні ділянки парканами чи будь-якими обмежувачами руху, які унеможливлюють вільний прохід і проїзд громадян, адже становлення таких огороджень суперечить чинному законодавству.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
ха Показати IP 23 Лютого 2022 11:33
хороша новина
Правда Показати IP 23 Лютого 2022 11:39
Якому Закону це суперечить,назвіть Закон,статтю,пункт.А перед цим прочитайте Закон "Про право власності у багатоквартирних будинках"2015 року.Домовлятись так,але не говоріть цей абсурд...
ангст Показати IP 23 Лютого 2022 11:47
То знімуть калітку біля Казкової оселі і Будинку юних техніків? Знімуть всі забори за Порт Сіті?
Кох Показати IP 23 Лютого 2022 13:27
Там, де в Луцьку компактно проживають завезені з Полісся полішуки - то там, як виключення, паркани ставити можна !
Світлана хоче бути г Показати IP 23 Лютого 2022 13:32
Хай знімуть ворота на вул франка і біля гаражного кооперативу, що заважають проїзду з Винниченка на франка!
Іван до Світлана хоче бути г Показати IP 23 Лютого 2022 14:12
Підтримую зняти треба там ворота. Чому мешканці мають страждати від незаконних дій сусідів. Раніше було зручно що пройти що проїхати а зараз чорт знає що..
Смл Показати IP 23 Лютого 2022 14:41
Соборності 28 навітьшо там є забор
Лучани Показати IP 23 Лютого 2022 14:52
Зараз двори нагадують автомобільні стоянки.ЗАБОРОНИТИ ставити великогабаритні машини у дворах !
До Правда Показати IP 23 Лютого 2022 15:42
Ти якщо і Правда - то якась путінська ! Учися, мій хлоню ! : 1. Конституція України. 2. Цивільний кодекс України. 3. Кодекс про адміністративні правопорушення. 4.ЗУ Про регулювання містобудівної діяльності. 5. ЗУ Про благоустрій населених пунктів. 6. ЗУ Про місцеве самоврядування в Україні. 7. Генеральний план Луцька. План зонування території. Детальний план території. Проект житлового мікрорайону проект і генплан твого будинку ! ! ! Якщо не вмієш читати - нехай внук прочитає тобі, а якшо не розумієш - то шо тут казати ! Може варто виїхати з села і подивитися як то роблять розумні люди у містах !
Правда Показати IP 23 Лютого 2022 15:53
Довіз продуктів,швидка,пожежна має проїхати без проблем.Але коли "бляхарі" і їм подібні шурують,як їм заманеться-ТО ЗАСЬ.Стоянка авто виключно для власників(співвласників)-все інше НЕЗАКОННО!
Правда Показати IP 23 Лютого 2022 16:07
Так процитуйте хоч один Закон,який забороняє розпоряджатися своєю приватною(спільною-ЗАКОН)власністю!!!Так є неузгодженості,але для цього і обираємо місцеве самоврядування,щоби досягати компромісних рішень.На жаль "совітська комсомольська"влада просто "пре"і більше нічого.Так не працює...і спротив буде однозначно."Ви взагалі читали,те що тут висвітлили.Не прихильник огорож і іншого,але ці люди напевно мали не це вагомі підстави.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus