USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ОСББ у центрі Луцька хочуть віддати у власність земельну ділянку

27 Січня 2022 11:38
ОСББ «Волі 41а» дали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об'єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Про це стало відомо 27 січня під час сесії Луцької міської ради.

Як повідомила депутатка Алла Жупанюк, за адресою пр. Волі, 41а залишився лише один дитячий майданчик. Обраниця громади наголосила, що мешканці, які звернулися за розробленням проекту землеустрою, нібито цілеспрямовано знищують його з метою приватизувати ділянку.

На це Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що депутатам необхідно дуже серйозно підійти до питання виділення земельних ділянок ОСББ. Він наголосив, що як мер виступає категорично проти фізичного обмеження доступу до територій багатоквартирних будинків.

«Ми бачимо, що в нас виникають конфлікти, як це було на Липинського, 1, коли мешканці повністю загородили прибудинкову територію парканом і люди не мали можливості пройти. Виникають проблеми і з шлагбаумами. Є в нас будинок поруч із військовим ліцеєм, в який неможливо зайти, бо ОСББ загородило в’їзд. Сьогодні нема жодного обґрунтування такому загородженню», - акцентував міський очільник.

Читати ще: У Луцьку демонтували скандальний паркан, на який скаржились люди

Натомість він додав, що в окремих випадках є доцільність обмеження в’їзду на територію, як, наприклад, біля Варшавського чи Північного ринку, чи на вулиці Сухомлинського (біля Там-Таму, - ред.), де ситуація напружена і автівками заставляють проїзди і двори.

«Якщо люди з низькою соціальною свідомістю чи ті, які зловживають алкогольними напоями, захочуть потрапити у двір, цей паркан їх не зупинить. А іншим мешканцям величезна незручність», - зауважив мер.

Він доручив голові земельної комісії, депутату Олександру Козлюку взяти проблему виділення земель ОСББ на особистий контроль і скликати у лютому окрему земельну комісію, аби під час засідання «навести порядок у цих питаннях».

Читати ще: У Луцьку мешканці сусідніх багатоповерхівок конфліктують через шлагбаум

Ігор Поліщук пригадав про проблему паркану на території багатоквартирного будинку на вулиці Набережній, де живуть окремі посадовці, які його й встановили.

«Ми подали на знесення, а вони виграли суд, який підтвердив, що паркан встановили законно. Бувають різні ситуації. Тому треба без паніки і необґрунтованих рішень вивчити кожну ситуацію. У майбутньому ми систематизуємо підхід до цих питань, аби проживати у нашому місті було комфортно всім», - підкреслив очільник міста.

У результаті 27 депутатів проект рішення підтримали.

Вікторія СЕМЕНЮК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 27 Січня 2022 12:04
Дуже правильна позиція міськвиконкому. Бо складається враження, що в Луцьку якийсь фестиваль селюцького рагулізму, місто з території загального проживання перетворюється в якісь бразильські фавели з парканами довкола халуп. Що те ОСББ хоче там зробити, чергову автостоянку?
Тарас Показати IP 27 Січня 2022 13:15
На дня дуже неприємно був здивований коли з вулиці Винниченка біля жеку 3 понад сапалаївкою хотів перейти на вулицю Івана Франка. Виявилося що все закрито наглухо забором, ворота та хвіртки тільки карткою-з чіпом, перелізти через забор і пройшовши через двір Івана Франка 44б та 44в знову побачив що вийти на вулицю неможливо - забор і калітка і чіп-картка. Хіба це законно? Це щоб мешканцям прилеглих будинків втрапити додому потрібно або від спортшколи топати або від житлового комплексу Яровиця, а було йти від будинку офіцерів п'ять хвилин. В що перетворюється місто? Куди влада дивиться і не реагує на ці нахабні витівки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus