USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Луцький 10-класник створив спецсистему для вирощування печериць

3 Листопада 2015 10:14
Двоє луцьких школярів здобули призові місця під час VІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України». Це унікальна можливість для юних винахідників продемонструвати власні наукові розробки широкому загалу.

28-30 жовтня 2015 року Національним центром «Мала академія наук» здійснено фінальний етап заходу, в якому взяли участь п’ятеро школярів Волинської області.

Презентаційні матеріали у семи номінаціях дивували відвідувачів високим рівнем розробки. Творчі доробки двох волинських школярів, слухачів стаціонарних секцій Волинської обласної МАН, визнали одними з найкращих.

Колектив МАНу щиро вітає Олексія Сальнікова, учня 10 класу Луцького НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 22 – ліцей» із перемогою у номінації «Науково-технічна творчість та винахідництво». І місце Олекса здобув завдяки розробленому автоматизованому тепличному комплексі для вирощування печериць. Створена ним система клімат-контролю – це інноваційні технічні характеристики та вдале програмне забезпечення.

ІІІ місце у номінації «Екологія та ресурсозбереження» отримав Дмитро Швек, учень 11 класу Луцького НВК «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського». Юний винахідник здійснив розрахункове дослідження екологічних показників транспортних засобів при додаванні водню до основного палива.

Переможці отримали сертифікати та грошові гранти на подальшу роботу над науковими дослідженнями. «Розвиток новітніх технологій торкнувся усіх сфер людської діяльності, і успішність бізнесу значною мірою залежить від його надбань, - переконаний Олексій Сальніков. - Особливої актуальності набувають пристрої досить вузької спрямованості. Так виник задум розробити модель для вирощування грибів печериць. Тішусь, що пристрій високо оцінений членами журі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
аноним Показати IP 3 Листопада 2015 11:08
Молодці
Василь Показати IP 3 Листопада 2015 11:22
Ні в якій мірі в даному випадку не хочеться образити саме дітей. Діти тут 100% молодці і дай Бог їм далі розвиватися. питання в іншому. Це автор поставив на перше місце автоматизовану систему, бо почув "печериці" чи журі має таку кваліфікацію? Просто новина звучить дуже голосно, а сама система робиться за 5 хвилин "на колінці" для спеціаліста, інше діло "розрахункове дослідження екологічних показників транспортних засобів при додаванні водню до основного палива". Знову ж таки повторюся що це не стосується дітей - дивує реакція дорослих, що говорить про рівень розвитку.
тиць-здиць Показати IP 3 Листопада 2015 11:34
а які ще види грибів можна так вирощувати?
лю дзю до тиць-здиць Показати IP 3 Листопада 2015 12:43
на ногах
Спеціаліст Показати IP 3 Листопада 2015 13:21
Діти - молодці. Учні працюють і мають хороший результат
Відповідь Показати IP 3 Листопада 2015 13:32
Хлопці хочуть змінити реалії на краще

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus