USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький авторинок можуть забрати з КРЗ: соціальний вибух чи компроміс

18 Листопада 2014 11:59
В Луцьку розробляють механізм вирішення проблеми щодо розміщення авторинку. Як кажуть в Луцькраді, є три варіанти.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 18-го листопада.

«Із сесії в сесію, з ваших вуст звучить інформація про проблеми щодо авторинку на вулиці Єршова, де хаотично ставлять автівки. Минулої сесії я взяв на себе зобов’язання, аби знайти механізм їх вирішення. Тому ми вирішили провести громадські слухання, щоб прийшли усі зацікавленні сторони: міська рада, підприємці, які торгують на ринку й ті, хто може його облаштувати. Зараз там немає умов, ринок нічим не нормований, немає дотримання санітарних норм, і, водночас, ми розуміємо, що є тисячі людей, які заробляють там гроші, тому зі швидкої руки не можна питання вирішити. Треба альтернатива, адже просто закрити ринок не можна – буде соціальний вибух. Я прошу пресу донести громадськості, аби депутати підтримали відповідний проект рішення і прийшли люди на громадські слухання, щоб запропонувати ідеї вирішення проблемного питання», - розповів секретар міської ради Сергій Григоренко.

Нагадаємо, раніше, під Луцькрадою збиралися городяни, які виступали проти роботи авторинку. Пояснювали свою позицію тим, що не можливо у промисловому районі доїхати до своєї роботи, бо машинами хаотично заставляють дорогу, окрім того, туди не може доїхати пожежна у випадку надзвичайної ситуації.

Як повідомив Сергій Григоренко, авторинок виник у 2002 році, коли з’явилося розпорядження Луцької міської ради і двом підприємцям надали статус авторинку, сьогодні ж в середньому за день туди заїжджає 5 тисяч автомобілів.

Секретар Луцькради зауважив, що зараз є три варіанти вирішення проблеми авторинку: впорядкувати його там де є, перенести до ТЗОВ «Кромберг Енд Шуберт Україна» чи на територію Боратинської сільської ради.

Цю пропозицію члени профільної комісії підтримали й пропонують ухвалити.

Так, громадські слухання пропонують провести 25-го грудня, якщо обранці міста підтримають проект рішення «Про проведення громадських слухань щодо функціонування авторинку в місті Луцьку» під час 66-ї сесії Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Степан Бандера Показати IP 18 Листопада 2014 12:25
Вони вже давно боратинську землю під ринок підготували і загородили. А тепер просто силою перенесуть. Григоренко і депутати міськради зароблять бабки від голови сільради Боратина і інвесторів. Лучани тепер всі будуть платити за продаж авто на їхньому майданчику великі суми. Незгідних з таким рішенням будуть штрафувати. У виграші: 1. депутати міськради, бо їм дадуть відкат 2. ділки з головою сільради, бо вони будуть щоденно заробляти гроші і то немалі. 3. Працівники Континіума, бо в них під вікнами не буде автомобільних покатушок. 4. Перевізники, що будуть курсувати до Кромберга, бо будуть возити потенційних покупців на ринок і з ринка. В програші: 1. Всі торгаші автіками, бо доведеться їхати аж до Кромберга і Цукрового, де з них ще й будуть за кожен візит по гривень 50 здирати (спочатку для приманки зроблять по гривень 20-30). 2. Всі, хто захоче поїхати на авторинок громадським транспортом. Дорога неблизька і транспортне сполучення погане.
Хлоп до Степан Бандера Показати IP 18 Листопада 2014 12:40
В Києві де авторинок? В Одесі де авторинок? Нічого страшного, є потреба продати авто - знайдеш можливість сплатити 50 грн., є потреба купити машину - знайдеш можливість доїхати до Кромберга. Чи свинюшник на Єршова рідніший?
пасажир до Степан Бандера Показати IP 18 Листопада 2014 14:08
Ти явно не місцевий. Авторинок необхідно перенести за межі міста, і крапка. Надто довго жують шмарклі депутати міськради. Які, нах, громадські слухання - вольовим рішенням подалі від Луцька! А за ним і старий ринок перенести в район СКФ.
ВОНО Показати IP 18 Листопада 2014 12:27
від підняття цін на комуналку та продукти соціального вибуху не було і не буде. Такі вибухи організовують тільки багаті буратіни коли зачіпаються їх інтереси ціною в 25 копійок і менше
Буратіно до ВОНО Показати IP 18 Листопада 2014 13:13
І якого милого треба мене зачіпати. Я багатий, тому що дуже розумний. А соціальні вибухи організовують багатші і розумніші.
Житель ЛПЗ. Показати IP 18 Листопада 2014 13:43
Я тільки "За". Welcome до нас на ЛПЗ, переносьте авторинок, і бажано центральний ринок, бо цей гадюшник в центрі міста вже замахав: ні пройти, ні проїхати, брудно. А біля Кромберга місця навалом, вистачить усім.
Я за Показати IP 18 Листопада 2014 14:12
Я за
яя Показати IP 18 Листопада 2014 16:37
старий треба перенести з центру міста, бо цу якась ганьба для міста,
Крич до яя Показати IP 18 Листопада 2014 19:14
Не переносьте старий ринок - із замкових мурів такий вигляд іржавих дахів автомобілів, яку уже нікуди і ніколи не поїдуть, тільки податок із торгівлі із автомобіля менший, дарма що він на мурованому постаменті. Іноземці так люблять фотографувати ті іржаві дахи!!!!
Волинянин Показати IP 19 Листопада 2014 08:24
Авторинок обласного значення слід перенести в центр Волині м.Ковель. Так буде справедливо для всіх волинян а не тільки тих що поблизу Луцька.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus