USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький бюджет має мільйонні борги

20 Серпня 2014 10:40
Місто має жити за умов жорсткої економії коштів. А в другому півріччі очікують нестачу коштів, які мають піти на оплату праці.

Луцький бюджет недоотримав 30,9 мільйона гривень державних субвенцій. Також місто боргує установам кошти, які підприємства витратили на пільги городянам. Плани на перше півріччя в місті частково провалилися.

Про це стало відомо під час засідання Луцького міськвиконкому сьогодні, 20 серпня.

Згідно з інформацією начальника управління фінансів та бюджету Лілії Єлової, міський бюджет недоотримав 1,6 мільйона гривень, запланованих як надходження від податку з доходів фізичних осіб. З її слів, це пов’язане з тим, що в місті зменшилися обсяги промислового виробництва. Крім того, чимало організацій перейшли на неповний робочий тиждень.

Разом з тим, в місті залишаються борги із виплати заробітної плати. Так, в Луцьку підприємства боргують своїм працівникам 2,8 мільйона гривень.

Складна ситуація в місті з отриманням плати за першу реєстрацію транспортних засобів. В першому півріччі місто отримало лише 29% від запланованих коштів. Надходження від продажу земельних ділянок майже виконані. А ось надходження за відчуження майна комунальної власності менше запланованого на 700 тисяч гривень. Також місту заборгували 10 мільйонів гривень плати за землю. Основна сума цього боргу - несплата за землю підприємством-банкротом «Волтекс». Поки не ліквідоване підприємство, ці борги не можна списати.

Крім того, місто недоотримало 30,9 мільйона гривень субвенцій з державного бюджету. Також місто боргує підприємствам гроші за пільги громадянам. Тобто, пільги лучани отримали, та надавачі послуг не отримали компенсацій.

За пільгові послуги місто заборгувало підприємствам 5 мільйонів гривень, а за субсидії – 2,5 мільйона гривень. Також 2,5 мільйона гривень місто заборгувало за пільгові перевезення громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Всі ці борги пов’язані з недоотриманням державних субвенцій.

Лілія Єлова зазначила, що в другому півріччі очікується нестача у фонді оплати праці в розмірі 8 мільйонів гривень. Це пов’язують з погашенням індексації внаслідок інфляції. Тому, з її слів, в місті має залишитися жорсткий режим економії бюджетних коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
надія Показати IP 20 Серпня 2014 10:48
ВСІ, хто був при ВЛАДІ (всі не бідні), наробили цих боргів - повинні СПЛАТИТИ їх зі СВОЄЇ КИШЕНІ. Це буде СПРАВЕДЛИВО.
Анонім Показати IP 20 Серпня 2014 10:50
А ви перевірте субсидії.Вони їх дають забезпеченим громадянам, а кому її дійсно потрібно не дають.Усі мають пенсії хай і всі платять. Понабирають ложних довідок і одержують. Це просто відкатка грошей.Скоротіть центр зайнятості.Ця структура нікому непотрібна,вона тільки відмиває гроші.Платять людям гроші, а вони ніколи не робили і робити не будуть.Особливо сільські жителі.Сидять дома і сміються, дарма гроші одержують просто так.
Всезнайко Показати IP 20 Серпня 2014 11:23
Докерувались, сволотівці з бютовцями?
віра до Всезнайко Показати IP 20 Серпня 2014 16:41
Та не мае значення ,з якоі партіі,просто позалишалися на посадах такі от елові і ім подібні нероби.Скільки іх в місті, вони мають зарплати, проценти , оздоровчі, тринадцяті. І так в кожному управлнні . Де ж на всіх заробш!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus