USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький «Фіолет» записав пісні на вірші українських поетів

29 Червня 2016 07:00
Луцький гурт «Фіолет» вже найближчим часом представить шанувальникам новий міні-альбом з піснями на вірші українських поетів.

Про це інформує MusicInUA.

Лідер гурту Сергій «Колос» Мартинюк розповів, що ідея покласти на музику вірші українських поетів зріла у нього декілька років.

«Зокрема, під впливом соціальної мережі ВКонтакте, де за винятком буквально декількох наших поетів, набагато більше поширення у постах серед українських юзерів мають російські автори – Володимир Маяковський, Сергій Єсенін, Йосип Бродський… Культові імена, без сумніву. Але концептуально ми маємо далеко не менш цікавих особистостей у нашій літературі. Так і з’явилася ідея творчого експерименту, який був би і для нас чимось новим і водночас популяризував би українського автора», – сказав музикант.

Щодо віршів, які лягли на музику, Мартинюк відзначив: вибирати було з чого.

«Але вийшло все легко і спонтанно. З перших рядків обраних віршів я відразу відчував, що зможу це заспівати і передати у своїй палітрі емоцій. Вкрай рідко мені доводиться співати чужі слова, так як вони не піддаються емоційному осягненню. Цього разу трапилося диво. Для мене самого. Рядки лягли всередині мене, наче рідні. І це був вірний знак правильного вибору», – наголосив Сергій.

До нового ЕР «Фіолету» увійдуть музичні композиції на слова Ліни Костенко (вірш «Спини мене…»), Миколи Вінграновського («Вас так ніхто не любить…»), Василя Стуса («Напевне, так і треба»), Дмитра Павличка («Як би я знав, де ти живеш…») та прочитаний вірш Григорія Чубая «У здивуванні знов стою німому…».

Також Мартинюк зазначив, що новий міні-альбом вийшов незвичним для «Фіолету» у сенсі звучання і атмосфери.

«Тут вам і ембієнт, і тріп-хоп, і пост-рок», – пояснив він.

До слова, десятого червня «Фіолет» оприлюднили абсолютно нову пісню, присвячену Одесі:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus