USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцький кооперативний коледж ЛТЕУ: якісна освіта й цікаве дозвілля*

16 Червня 2020 08:00
Незважаючи на карантин, цьогорічні випускники вже всерйоз думають про вибір навчального закладу. Звісно, мріють про те, аби і якісну освіту здобути, і з головою пірнути у яскраве студентське життя, адже ці роки найкращі.

І саме це може подарувати навчання у Луцькому кооперативному коледжі Львівського торговельно-економічного університету.
Дуже потужно й активно у коледжі діє студентська рада, яка має багато відділів – інформаційний, навчальний, культмасовий, профорієнтаційний, юридичний тощо. Одне слово, енергійні студенти мають де застосувати і вдосконалити свої вміння і навички, розвинути лідерські й менеджерські риси.
Голова студентської ради Максим Жогло, який цьогоріч буквально за кілька тижнів стане випускником коледжу за фахом «Готельно-ресторанна справа» та продовжить навчання в університеті у Празі, із захватом розповідає про студентське життя. А похвалитися і справді є чим.
«Із командою студради, яку я зібрав, ми провадили активну волонтерську діяльність, – розповідає хлопець. – Мали чимало планів, однак на заваді нам став карантин. Шкода, що не вдалося провести заплановані на весну битву курсів, студентські ігри, екоквест та студентський «Оскар». Ну, можливо, ці ідеї втілять наші наступники».

Але все-таки активним та креативним студентам вдалося чимало. Зокрема вони провели благодійний ярмарок на тематику Хеловіну, участь у якому взяли не лише студенти, а й викладачі. А виручені гроші віддали для діток, які мають онкологічні захворювання.
Голова та секретар студентської ради їздили в школу лідера, яка відбувалася в спортивно-оздоровчому таборі «Гарт» СНУ імені Лесі Українки, де взяли участь у тренінгах від студентської ради Волині. «Саме там ми взяли ідею гри «Таємний друг» і вирішили провести її в коледжі, – каже Максим. – Долучили і викладачів, і студентів. Майже всі отримали цікаві та змістовні подарунки. Також ми проводили конкурс «Король і королева ЛКК», на який студрада отримала фінансування від дирекції коледжу, ми купили класні призи, всі учасники були дуже задоволені».
Запам’яталася студентам акція «Книга для воїна», що її провели у співпраці з волинським піснярем, учасником АТО/ООС Юрієм Щербиком, під час якої вони збирали книги для бійців ООС.

А ще двічі на рік студенти разом з майстринею Наталією Бугай виготовляють ангелів для бійців – це ляльки-мотанки, що слугують оберегами для наших захисників. Цих ангелів на передову передають волонтери «Серця патріота», з якими коледж також тісно співпрацює.
Ці діти з добрими серцями організували й акцію «Здійсни мрію» для мешканців геріатричного пансіонату. «Перед Днем святого Миколая вони написали листи зі своїми бажаннями. А ми прагнули втілити мрії обійдених долею людей, принаймні ті, які були нам до снаги, адже багато хто з них мріяв про зручне взуття, шматок оселедця чи домашньої ковбаси, або ж відчути смак манго, – діляться студенти. – Годі було без сліз читати ті листи, тож ми не могли не допомогти цим людям».

Незабутньою для студентів стала й мандрівка у Карпати, яку вони організували разом з викладачами. «Ці три дні стали для нас і таким собі перезавантаженням, і ще більше нас здружили», – запевняють вони.
А день студентського самоврядування напередодні Дня вчителя дозволив їм спробувати свої сили у ролі викладачів. І наставники запевняють, що впоралися із цим завданням студенти на відмінно.
«У нашому коледжі – одні з найкращих викладачів, адміністрація потужно підтримує студентську раду. Завдяки навчанню тут я визначився, ким хочу бути, тож упевнено йду до мети. Тому тим, хто планує вступати цьогоріч, аби здобути якісну освіту, раджу звернути увагу саме на Луцький кооперативний коледж», – рекомендує Максим.

«Тут викладачі дуже дружні до студентів, – додає третьокурсниця й активістка Юля Дудко. – До них можна підійти коли завгодно і з будь-яким питанням – завжди допоможуть. І завжди цікавляться нашим життям. Ми тут – як велика дружна сім’я».
У коледжі готують молодших бакалаврів на базі 9 і 11 класів за денною і заочною формами навчання з таких спеціальностей: «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік і оподаткування», «Харчові технології», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Готельно-ресторанна справа» та «підприємництво, торгівля та біржова діяльність (спеціалізація – товарознавство в митній справі)». Крім того, без ЗНО та вступних іспитів на базі 9 та 11 класів тут можна здобути фах кваліфікованого робітника за напрямками «Кухар. Кондитер», «Офіціант. Бармен», «Продавець продовольчих товарів», «Продавець непродовольчих товарів». Студенти мають можливість проходити практику в найкращих закладах громадського харчування, і до кінця навчання понад 90% із них уже працевлаштовані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Так Показати IP 16 Червня 2020 10:45
Які молодці. Прбільше б такоі ініціативноі молоді і за майбутнє Украіни можна бути спокійним!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus