USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцький мер та його чиновники не читають документів, які підписують

18 Лютого 2016 13:09
Депутат Луцької міськради Орися Залевська стверджує, що лучани отримують відписки за підписом луцького мера та його чиновників по шаблону. Як результат, заздалегідь написана відповідь спричинила відмову на забезпечення достойного життя інваліду дитинства.

Про це повідомили у прес-службі Волинського УКРОПу.

Орися Залевська розповіла, що до неї звернувся лучанин Володимир Грабовий, який мешкає на вулиці Привокзальній, 14А. Сім’я Володимира Івановича виховує сина - інваліда дитинства, якому вже виповнилося 13 років. Живуть вони на третьому поверсі, ліфт в їхньому будинку відсутній. Для того, щоб дитину вивести на прогулянку чи завезти в медичний заклад потрібно немало зусиль, оскільки пандус для транспортування інвалідного візка відсутній.

Тому сім’я пана Володимира звернулися з проханням посприяти встановленню такого пандуса в їхній під’їзді до третього поверху.

«29 січня 2016 року в депутатському зверненні до Луцького міського голови Миколи Романюка я описала проблему і просила встановити в під’їзді пандус для транспортування інвалідної коляски. На звернення отримала цікаву та неоднозначну відповідь. Дитині-інваліду відмовили у встановленні пандуса, але не за тією адресою, яка була в моєму проханні. Причина: неможливість виконання державних будівельних норм. Традиційно під документом стоїть підпис міського голови та контактна особа (начальник департаменту ЖКГ).

Виникає сумнів в тому, що, готуючи відповідь на моє депутатське звернення, пан Кубіцький І.Є. виїжджав на вулицю Привокзальну, 14А. Відповідь була завчасно підготовлена, прикрість лише в тому, що, копіюючи шаблон з аналогічного документу, забув виправити адресу», - каже Орися Залевська.

На це депутат міськради від фракції УКРОП радить Миколі Романюку «читайте спочатку те, що підписуєте, та порівнюйте текст відповіді з тим, що було в зверненні».

Зі слів обраниці громади, це вже не перший подібний випадок.

«Як борцям за дотримання державних норм, скажу Вам, що в державі є інші норми, які вимагають забезпечити достойне життя інваліду дитинства. Виконуйте, панове!», - підсумувала пані Залевська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
ольга Показати IP 18 Лютого 2016 13:37
Отак і керують ті пани, замість того, щоб щось робити, пишуть папірці і і не несуть ніякої відповідальності за свою бездіяльність, меру такі керівники дуже подобаються.
Віктор Показати IP 18 Лютого 2016 14:11
А хто сумнівався що мерія не читає і не дбає про людей. Свої кишені набивають! Зокрема Яковлєв він щось там робить крім того що багато говорить? Мер Романюк теж не дуже спішить щось допомагати а роздає автівки своїм заступникам, а про людей коли вже подумаєте, про проблеми лучан?
Читаючий Показати IP 18 Лютого 2016 14:34
Якщо уважно читати, то стане зрозуміло, що питання це департаменту ЖКГ відомо. Використання шаблонів при підготовці документів, які висвітлюють давно відомі проблеми цілком прийнятно. Просто треба бути уважнішими при оформленні конкретного документу. А автору цього дослідження треба було б спочатку самій розібратись в проблемі та не ставити завідомо невирішаємих завдань. P.S. Дитина не винна
Лучанка Показати IP 18 Лютого 2016 14:39
Що хотіли те і маєте......лучани свій вибір зробили
Карпенка-Карого Показати IP 18 Лютого 2016 14:39
Такий же підхід і за зверненням про облаштування закритих перил на пішохідному переході від з/д вокзалу до Варшавського ринку. Відпис: не можна облаштувати перил, бо завалиться міст. А жителі просили огорожу з пластику чи з сітки (легкі матеріали), щоб на дахи їх будинків і у двори не падали окурки, пляшки і т.д. Тобто робота мерії не в пошуку мождивостей, а у відписках причини не виконання
Хлоп Показати IP 18 Лютого 2016 15:06
А що, обласний бюджет на 2016 рік вже на 18 лютого (!) підписаний головою облради? Ото дбає про людей)))
манька Показати IP 18 Лютого 2016 16:06
Залєвська, я вже писала: навчись вірно офорляти запити і не писати з помилками. А чому видалили попередній допис: правда в очі коле?
:) до манька Показати IP 18 Лютого 2016 16:22
Це зараз не головне. :)
123 до :) Показати IP 18 Лютого 2016 16:39
Головне, бо якщо лізе із своїми депутатськими запитами, то повинна знати, що є статус дитини-інваліда до 18 років а потім інвалід з дитинства (після 18 р)
Айдар до :) Показати IP 28 Лютого 2016 20:08
Жаба душе?
Аліса Показати IP 18 Лютого 2016 17:12
Читаючи запит депутата, виявила помилки з орфографії та пунктуації. Запит повинен був писатися наступним чином: До мене, як до депутата міської ради, звернувся гр...., що проживає за адресою: м.Луцьк, вул.Привокзальна, 14а/ і т.д.
Лєна до Аліса Показати IP 18 Лютого 2016 20:56
Якби Ви, Алісо, виховували дитину інваліда,то знали б,що доводиться переживати батькам.І Ви підтримали б депутата,а не шукали в запиті помилки.(Сподіваюсь я правильно все написала,без помилок?!)
Тьотя ЗОСЯ Показати IP 18 Лютого 2016 19:06
Вони служать по принципу ,- не царська це справа, читати "всякі" папірці ... До виборів ще далеко ...
San Показати IP 18 Лютого 2016 20:40
Ех, Орисю-Орисю... Бачу, що не засвоїла ти основних правил оформлення документів (про грамотність я взагалі мовчу). Коту під хвіст пішло твоє навчання в комбінаті зі спеціальності "секретар-друкарка"... І перш, ніж вказувати на чужі помилки, повиправляй свої!!!
Люся Показати IP 18 Лютого 2016 21:28
Я до Карпенка-Карого. Шановний Вам відомо, що при проектуванні мосту в розрахунок враховуються всі навантаження - навіть людинопотік у час пік...
Виборець, не ваш Показати IP 18 Лютого 2016 22:16
Саме такі кроки кожного із нас можуть щось змінити. Орися, я у Вас вірю.
Анонім Показати IP 18 Лютого 2016 23:25
зважаючи на суть питання, не зовсім доречно загострювати увагу на морфологічні недоліки депутатського звернення, відволікаючи цим увагу від цинічної відписки раманюка і К. дана проблема має вирішення, але чинушам з міської зРади ніколи цим займатись, адже треба бігом розпиляти бюджетні залишки з 2015 року

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus