USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцький парк поринув у Середньовіччя

28 Червня 2014 16:10
Ярмарок українських сувенірів та традиційного хенд-мейду, патріотичний боді-арт та поєдинки часів Середньовіччя організували в Центральному парку відпочинку імені Лесі Українки. Дійство відбувається у рамках акції «Місто розваг».

Розважальну програму для лучан і гостей міста приурочили до свята Дня Конституції України. Тому тема патріотизму і національної єдності є провідною під час свята.

Попри це, в «Місті розваг» можна зустріти і цілком нетипові для України заняття. Зокрема, всім охочим пропонували повправлятись в кендо – так називається вид бойових мистецтв, де супротивники змагаються на дерев’яних мечах. Проте, для того щоб уникнути травм, традиційну зброю замінили на м’які палки. Окрім того, майстри кендо демонстрували охочим своєрідні майстер-класи з боротьби.
А зовсім поруч розмістилась справжня рицарська арена. Члени клубу історичної реконструкції «Лучеськ» демонстрували перехожим зброю та амуніцію часів Хрестових походів та рицарських турнірів. А охочі спробувати себе в ролі Дона Кіхота могли приміряти обладунки та сфотографуватись у них. Також середньовічну зброю можна було спробувати застосувати у дії. Наприклад, постріляти з лука по мішенях.
На алеях парку простягнулась ярмарка традиційних українських сувенірів. Чимало перехожих цікавились плетеними виробами. Маленького ангелика у юного майстра можна придбати за 10 гривень, велику квітку – за 15, вазу для них – за 20.
Не меншу увагу привертали і вироби ковальського ремесла та сувеніри з бісеру, а також ятка з вишитими портретами Кобзаря і українськими рушниками.
Також дітлахам пропонували зробити патріотичний боді-арт. Зі слів художниці, найбільшою популярністю у День Конституції України користуються українські орнаменти, тризуби а також синьо-жовті метелики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus