USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцький СГК втратив десятки рецептур

19 Березня 2015 18:51
З більше 90 рецептур, якими користувався Луцький СГК, нині на підприємстві мають право користуватися лише вісьмома.

Про це стало відомо під час відвідування Луцького МПД ДП «Укрспирт» сьогодні, 19 березня.

Нагадаємо, фактично три роки колишній Луцький СГК працював з перервами. До прикладу, у 20013 році проблеми на підприємстві розпочалися з того часу, як «сім’я» (екс-президент і оточення) забажали зібрати спиртогорілчані комбінати в одні руки, створивши замість повноцінної юридичної особи місце провадження діяльності.

У листопаді 2011 року на території з’явилися підозрілого вигляду немісцеві «охоронці», у чиїй лексиці часто проскакували характерні для тюремної «фєні» звороти та вислови. А частина перевірених технологічних ліній Луцького СГК була демонтована і, за певною інформацією, відправлена для встановлення в одному з подібних підприємств східної України. Натомість, встановлене інше устаткування, яке у місцевих фахівців викликало підозру.

Замість марок «Віват» та «Поліська» пропонувалося взяти в розробку бренд «Зеленая марка», який, за оцінками нових «хазяїв», непогано себе зарекомендував у східних регіонах України. А підприємливі дистриб’ютори скористалися такою ситуацію і запатентували схожі торгові марки - «Нове Полісся», «Етнос Полісся», «Етнос Волинь» - етикетки на пляшках яких надзвичайно подібні до етикеток продукції Луцького СГК. Нині з цього приводу тривають судові засідання. Щоправда, одна з цих фірм наразі має стати дистриб’ютором продукції Луцького МПД, відтак, одна з проблем так би мовити «відпала».

У 2012 році виготовлення спирту етилового ректифікованого на Луцькому МПД призупинили і підприємство взагалі не працювало. По тому у 2014 році комбінат відновив роботу, але ненадовго.

Однак, статусу юридичної особи підприємству повертати не збираються. Натомість тут запустили розлив горілки. Поки що підприємство завантажене на половину потужності. Розливатимуть наразі два види горілки: «Поліську» і «Волинську».

Як розповіла головний технолог підприємства Людмила Музичук, до 2010 року підприємство мало більше 60 рецептур, по тому розробили ще 30. Однак наразі в Луцького МПД ДП «Укрспирт» залишилося всього… вісім. Це шість видів «Поліської», горілки «Волинська» і «Віче».

З’ясувалося, що за той час, коли підприємство перебувало у невизначеному становищі, коли його реорганізовували, доводили ледь не до банкрутства, підприємство втратило право на майже сотню унікальних рецептур, до укладання яких доклали зусиль і нинішні працівники підприємства.

Єдиний шлях повернути колишні торгові марки – судові позови, якщо буде на те воля керівництва ДП «Укрспирт». Або ж Луцьке підприємство піде іншим шляхом: шукатиме нові рецептури і патентуватиме їх. Однак це залежить від того, як надалі працюватиме Луцьке МПД ДП «Укрспирт». Адже подальша ситуація залежить від того, як реалізовуватиметься продукція, вироблена на підприємстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
дідо Показати IP 19 Березня 2015 18:54
Завод продати потрібно. Це не функція держави виготовляти наркотичну речовину.
хлопчик до дідо Показати IP 19 Березня 2015 19:46
Ти дійсно дідо і пора на пенсію. В царській Росії для утримання казни державною монополією був алкоголь, тютюн і мануфактура. Дякуючи твоім порадам казна України порожня.
дідо до хлопчик Показати IP 19 Березня 2015 19:52
Справжній власник державного майна є чинуша,який доїть -обкрадає державне майно.
Корінний лучанин до дідо Показати IP 19 Березня 2015 21:29
"Чинуші" різняться один від одного ! Ти , ДІДО, хоч це розумієш? Всеодно прийде пора коли в УКРАЇНІ будуть відповідальні УРЯДОВЦІ і ЗАКОН буде один для всіх, рано чи пізно! Дані виробництва повинні бути ДЕРЖАВНИМИ!
Анонім Показати IP 19 Березня 2015 19:07
Ой, блін, курка, що несе золоті яйця весь час комусь заважає. Кожне наступне керівництво приводить свою банду на завод з надією щось вкрасти. І всі розживаються, приводять керувати свої сім"ї, своїх кумів. Крадуть-крадуть і все рівно ще щось лишається державі.
Аяяй Показати IP 19 Березня 2015 20:23
Не заважає курка-а збагачує. Збагачує кожного наступного (директора).Скільки буде та вакханалія з мінянням директорів(не відомо по яких критеріях прФФесіоналізму)????????????
Посада до Аяяй Показати IP 19 Березня 2015 22:23
Хто більше заплатить - того й посада. Що нєясно?
Анатоль_ Показати IP 19 Березня 2015 22:25
Ми з Наталею Семенівною, як справжні патріоти, тепер будемо споживати горілчані вироба виключно нашого волинського виробництва!
Корінний лучанин до Анатоль_ Показати IP 20 Березня 2015 09:23
Ти з Наталією Семенівною станете АЛКАШАМИ від такого "справжнього патріотизму" і будете лікуватись в НАРКОДИСПАНСЕРІ своїм коштом і Надія Бурмака навряд чи врятує!
тю Показати IP 19 Березня 2015 22:55
Луцький спиртзавод-шарашкіна контора, починаючи від директора клоуна,тупих бухгалтерів і закінчуючи складом
САМООБОРОНА Показати IP 20 Березня 2015 11:38
Цей так званий дистрибутор -ГАЛИЧИНА ТАБАК .Дуже тісно повязана з Іванюком . Роман Іванюк – у грудні 2014 року став в.о. директора концерну «Укрспирт». Виходець з Волині також був співвласником ТОВ «Екоблок», де його бізнес-партнером були Антон Сухомлин (власник торгової марки горілки «Етнос Волинь», син співвласниці ТОВ «Галичина-Табак» Любові Сухомлин, партнеркою якої була Віталіна Грушицька, донька начальника управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Волинській області Наталії Єлової) та Михайло Логінов (на п арламентських виборах 2014 року був на непрохідному 83 місці у списку «Народного фронту»); Так що скоро Сухомлин з Еловою приватизують завод. http://www.coruption.net/statti/item/13945-pryvatni-kuzni-kadriv-dlia-vlady-maidanu
Антон Показати IP 20 Березня 2015 11:42
Якраз за Елова Н. і має в своїй власності декілька рецептур . які дивним чином зникли з ЛСГК. Може верне вкрадене ?
САМООБОРОНА Показати IP 20 Березня 2015 11:44
Не проблема - наш Рижов дружить з Еловою -домовиться щоб повернула вкрадене.
САМООБОРОНА Показати IP 20 Березня 2015 11:46
А то у всіх складається враження що ми тільки пяні за кермом їздимо і збиваємо людей.
Анатолій Показати IP 20 Березня 2015 15:51
На заводі більшість марок і рецептури були зроблені та запатентована за часів керівництва зовадом Ханзерука, Міщука БО, РоманчукВ О та Єловоі НФ.для бувших працівників заводу не секрет, що всю цю роботу виконувала Єлова. Рецептури і марка були вкрадені директором ІвановимР і. В 2013 році рішенням Луцького суду було зобов'язано Іванова повернути всі марки і рецептури заводу. Не потрібно говорити дурниць, а можна сказати правду і назвати дійсно винних, а не переходити стрілку на особу , яка заважає " міжрегіональними ресурсам" виготовляти невідому горілку і продовати її під видом " Нове Полісся" А чому нове керівництво заводу не приймає ніяких дій щоб виконати рішення суду і повернути належне заводу.
До самооборони Показати IP 20 Березня 2015 15:58
Хлопці все дуже просто перевірити. у вас є грамотні юристи, які входять в базу даних інтелектуальної власності і видно хто є власниками яких патентів. Ой, потім стидно буде?!
До САМООБОРОНИ Показати IP 20 Березня 2015 17:30
Як одне з основних представників ПАРТІЇ РЕГІОНІВ може дружити з САМООБОРОНОЮ? Думаю що це НАКЛЕП ? Чи дійсно все зрослось і ЗАРІШНІ І ПОПЕРЕДНИКИ ТІЛЬКИ ПРО $ думають?
До Антона Показати IP 20 Березня 2015 18:17
Всі рецептури горілок вкрадені були Івановими, Виходцями і т. Д. А Єлова навпаки патентувала горілку на ім'я заводу. Перш ніж писати проплачену брехню, то спочатку поцікавтесь і первірте дану інформацію у відповідних правоохорониих органах
Юрист Показати IP 20 Березня 2015 19:36
Посилання на рішення суду відносно колишнього директора Іванова, який підписав контракт №258 та наказ №64-К від 27.05.2004 року), виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, тобто являючись службовою особою, всупереч інтересам служби, неналежно виконуючи свої службові обов'язки через несумлінне ставлення до них, що проявилось у неналежному виконанні покладених на нього обов'язків по забезпеченню високопродуктивної діяльності підприємства, ефективному використанню і збереженню закріпленого за підприємством державного майна, та щодо збереження та раціонального розпорядження майном підприємства, в місті Луцьку, в період з 29.04.2005 року по 10.09.2007 року, здійснив незаконне безоплатне відчуження майна ДП «Луцький СГК» шляхом укладення з фізичними особами дев'яти договорів про передачу права власності на знаки для товарів і послуг, відповідно до яких безоплатно передав право власності на належні ДП «Луцький СГК» дев'ять об'єктів права інтелектуальної власності, http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/31451277

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus