USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині очікують відновлення виробництва спирту

21 Березня 2015 18:22
Волинські аграрії цікавляться, чи скоро Луцьке місце провадження діяльності державного підприємства «Укрспирт» (колишній Луцький спиртогорілчаний комбінат) відновить виробництво спирту і почне купувати сировину.

Про це стало відомо під час візиту на Луцьке місце провадження діяльності державного підприємства «Укрспирт» (колишній Луцький спиртогорілчаний комбінат) 19 березня.

Нагадаємо, після тривалої перерви підприємство все ж запрацювало. Наразі на виробництво горілчаної продукції використовують спирт, який виготовили торік з волинського зерна і який перебуває у спиртосховищі.

ЧИТАТИ ЩЕ: ІСТОРІЯ ЛУЦЬКОГО СПИРТОЗАВОДУ: ЗЛЕТИ І ПАДІННЯ

Як розповів керівник Луцького МПД ДП «Укрспирт» Денис Шмаров, потужності підприємства дозволяють щодоби переробити 45 тонн зерна. А спиртового виробництва достатньо, щоб завантажити не лише Луцьке підприємство, а й інші.
«Ми можемо виробляти 12 тонн спирту за добу. Для нас це забагато. Тому, щоб відновити виробництво спирту, нам треба трохи розвантажити спиртосховища, розлити в нас горілку, а частину продати іншим горілчаникам», - пояснив він.

З його слів, нині є домовленості про постачання волинського спирту на заводи «Златогор» (Черкаська область) та «Гетьман» (Львівщина). Щоправда, на Луцькому підприємстві зацікавлені, аби воно було повністю завантажене й на лінії лікеро-горілчаних виробів. Однак це вже залежить від реалізації виготовленої продукції. Власне, для того, аби запустити виробництво спирту, має пройти близько місяця. До слова, ДП «Укрспирт» підвищив з 1 березня ціни на спирт майже на 50% - з 178 гривень до 265 гривень за декалітр.

Денис Шмаров каже, що днями він повернувся з відрядження з Києва, де спілкувався з керівництвом про відновлення спиртового виробництва. Наразі в сховищах підприємства є 20 тисяч декалітрів спирту. З його слів, керівництво запевнило, що зацікавлене у повноцінному відновленні роботи Луцького підприємства.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКИЙ СПИРТЗАВОД НЕ ПРИВАТИЗУЮТЬ, ПОКИ ЩО

А ось волинські виробники зерна також цікавляться цим процесом, аби збувати сировину. Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко розповів, що свого часу волинські аграрії вважали за честь реалізовувати своє зерно на спиртзавод.

«Вони з задоволенням готові співпрацювати. Це був найнадійніший покупець. Було за честь продавати зерно на спиртзавод», - розповів він.

Крім того, нині фермери також чекають запуску спиртового виробництва, бо цікавляться придбанням браги на корм худобі.
До слова, Денис Шмаров розповів, що на підприємстві планують поставити нове обладнання, яке б краще висушувало брагу і вона була вигіднішою для фермерів.

Як розповіла головний технолог підприємства Людмила Музичук, спирт Луцького МПД купують і аптеки й розводять його до стандарту. Адже продукт, який виготовляють на підприємстві, має 96,2-96,6 % міцності, тоді як аптечний стандарт 96%.
Нагадаємо, восени на підприємство завезли сировину. Останню партію спирту виготовили до 1 грудня 2014 року. Працівники ходили на 2/3 ставки, адже підприємство не працювало взагалі. А з 41 підприємства, які є в структурі ДП «Укрспирт», донедавна працювало лише 5.

Раніше «таємно» призначений виконувач обов’язків глави ДП «Укрспирт» луцький кандидат у нардепи Роман Іванюк в інтерв'ю Економічній Правді заявив, що при нинішній вартості зерна і енергоресурсів ДП ​​працює «в нуль».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анатоль_ Показати IP 21 Березня 2015 18:29
Чекаємо з нетерпінням!
дідо Показати IP 21 Березня 2015 18:47
Етиловий спирт- це наркотична речовина.
Анатоль_ до дідо Показати IP 21 Березня 2015 18:55
Це - чудодійний бальзам для душі та серця!
Анонім до дідо Показати IP 21 Березня 2015 19:15
Дідо, кончай парить. Ведь чай тоже наркотик. А ты его пьешь. Между прочим, 50 гр. спирта, после того как ты продрог, - наилучшая профилактика от простуды. Более того, ежедневная рекомендуемая медицинская норма - 200 гр белого вина (настоящего).
полішук Показати IP 21 Березня 2015 19:30
Коли вже ж буде BREND "Поліська"?
Анонім до полішук Показати IP 21 Березня 2015 21:55
А чем он лучше Н2БурякО4?
полішук до Анонім Показати IP 22 Березня 2015 02:05
Н2ВеttaO4 нє соответствуєть ЕU штандартам.
Анонім Показати IP 22 Березня 2015 11:00
Дурень думкою багатіє. Дай Боже тому многострадальному спиртзаводу нормального керівника,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus