USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцький тамада має міні-музей краваток

18 Березня 2019 08:59
Багато років працює в Луцькому національному технічному університеті один веселий чоловік. Запитаєте: «Хіба ж один?». Відповім: «Може, й ні, але з почуттям гумору і... цікавою колекцією він – унікальний». Отож, знайомтеся – Олександр Бондар, збирач краваток, йдеться у матеріалі газети Волинські Новини.

Ця ідея виникла в нього вісім років тому. На той час чоловік уже мав близько ста краваток, бо їх полюбляє носити ще зі студентських літ. Уперше вдягнув цей аксесуар у 18, коли поїхав навчатися до Львівського національного університету. На другому курсі Сашко та його сусіди по кімнаті в гуртожитку придбали червоні краватки, у яких ходили на танці після пар.

Чотири роки він здобував математичний фах, а потім усю його групу перевели в Львівську політехніку, де юнак опанував спеціальність «Напівпровідникова електроніка». Згодом в аспірантурі трохи попрацював і «на космос», який у 60-70-ті роки минулого століття активно опановували в СРСР.

Поки ж учені й досі дискутують, чи є життя на Марсі, Олександр Микитович активно поповнює свою унікальну колекцію, в якій уже до 4000 експонатів.

– В основному сам купую краватки, але й багато дарують. Вибирання забирає трохи часу, але в мене вже виробилося таке чуття, як у мисливця, що цього разу обов’язково має бути «здобич» – придбаю нову цікаву річ. Головне для мене – малюнок, а не якість матеріалу, – каже мій співрозмовник.

Цікаво, що він у досить поважному віці полюбляє бути тамадою на весіллях, святкуваннях ювілеїв. Напевно, цьому сприяють його організаторські здібності, досвід виховної роботи зі студентами та, звісно ж, вроджений артистизм.

Чоловік не розлучається з улюбленим аксесуаром не тільки на свята, а й у будні. Навіть город не копає без краватки, бо звик, що шия завжди має бути закрита, застуді тоді важче «взяти за горло».

Якось у скрутний фінансовий час Олександр Бондар вирішив подати оголошення про те, що продасть колекцію. Але кореспонденти місцевого телебачення, які вже готували про нього матеріал, вмовили не робити цього, мовляв, хочуть відзняти ще й окрему передачу.

До слова, інтерес колег-медійників до цього цікавого волинянина, який родом із Горохівщини, не вщухає вже кілька років. Можливо, це й посприяло тому, що у ЛНТУ пообіцяли створити у виші й зареєструвати повноцінний музей краваток.

Поки ж вони «тулилися» в невеличкій кімнатці, де Олександр Микитович проводив екскурсії для студентів, викладачів і гостей університету. Зараз частину колекції, яку розвішував для огляду, він турботливо поскладав на полички, бо у цій «диво-келії» планують ремонт.



Вдома у нього – міні-музей: у своїй кімнаті на стіні (на килимі) чоловік розвісив краватки, бо свого часу в їдальні вони не знайшли мирного сусідства з картинами дружини Жанни Олександрівни. І хоч вони вже 43 роки у шлюбі, але чоловік не приховує, що жінка... ревнує його до цього захоплення. Утім Олександр Микитович знаходить час не тільки для хобі, а й, звісно, для родини.

У нього з другою половинкою двоє доньок – Анна і Наталія, а ще – четверо внуків. Троє з них – Аня, Мишко та Максимко – живуть з дідусем під одним дахом. Отож, у свої 78 він не має коли сумувати.

Світлана ЗОЗУЛЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Sergij Показати IP 18 Березня 2019 20:18
ХТО НЕЗНАЄ БАТЮ? БАТЮ ЗНАЮТЬ ВСІ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus