USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький терорист пояснив, чому кинув гранату в сторону поліцейського

23 Липня 2020 16:24
У Луцьку триває засідання суду, де обирають запобіжний захід чоловіку, який утримував автобус із 13 заручниками.

Клопотання у справі слухається 23 липня в Луцькому міськрайонному суді Волинської області.

Слідчий Іван Ляшук поінформував, що зараз триває досудове розслідування у справі та нагадав про перебіг подій 21 липня.

«Допитаний як підозрюваний Максим Кривош давати покази відмовився», – сказав слідчий і наголосив, що за вчинені злочини підозрюваному загрожує позбавлення волі від трьох до 15 років або довічне позбавлення волі.

Слідчий акцентував, що, ймовірно, не всі місця сховку зброї, вибухівки, документів підозрюваного вдалося відшукати, окрім того, можливо, що виявлено не всіх співучасників. До того ж Максим Кривош має непогашену судимість.

Усе перераховане свідчить про наявність низки ризиків, тому слідчий запропонував обрання щодо підозрюваного виняткового запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення розміру застави. Тримати його запропоновано у відповідних закладах Рівненської чи Волинської області.

Прокурор Олег Костюк підтримав заявлене клопотання, наголошуючи на обґрунтованих доказах.

Підозрюваний, своєю чергою, наголосив, що у доповіді слідчого були «дві відверті брехні».

«Про посягання на життя поліцейського, у бік якого було кинуто гранату. Після того, як ми просиділи в автобусі 4-5 годин, я подзвонив до свого переговорника з боку поліції Жені і попередив, що викину гранату, яка не зірветься, яка матиме загорнутий вус, у сторону джипу, що я і зробив. Граната не зірвалася… Чому в сторону джипу? Зранку я сам викликав поліцію і попросив огородити площу на 50 метрів. Джип знаходився ближче, ніж за 50 метрів. За джипом лежав снайпер. Я його бачив. Це була попереджувальна граната. Я попередив, що кину гранату, яка не зірветься, але, якщо через пів години, снайпер залишиться на місці, то кину вже діючу гранату. Через пів години я кинув гранату, яка зірвалася, але там уже не було снайпера-поліцейського», – сказав Максим Кривош.

Щодо вимоги до Зеленського, то підозрюваний наголосив, що він не просив, аби президент записував відео, в якому зізнавався б, що є терористом у законі: «Зеленський, єдиний із 24 людей, мав сказати іншу заяву, він не мав казати, що він терорист у законі. Такого не було, це неправда. Все інше – дрібниця».

Адвокат Сергій Тиможинський сказав, що ризики слідчого надумані й суб’єктивні, і попросив суд обрати законне рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus