USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Можуть бути послідовники або мережа», – пояснили, чим небезпечний луцький терорист

24 Липня 2020 08:30
Обвинувачений у тероризмі Максим Кривош, який захопив автобус із заручниками в Луцьку, міг мати послідовників в інших регіонах України.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу «Україна 24» керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передає УНІАН.

«Він мені здається осудним. Він цілком усвідомлює характер своїх дій. У нього є своє пояснення, навіщо він це робив. Можливо, є якась гіперболізація особистості – маніакальний синдром, коли ти хочеш стати відомим... А так він цілком усвідомлював характер своїх дій, розумів, на що йшов, і розуміє, що йому загрожує. Більше того, він сприймає це як свою хвилину слави. Про нього заговорили, його Telegram-канал і книжку рекламують. Він зараз може просувати свої ідеї», – сказав Мусієнко.

За його словами, для правоохоронців зараз найважливіше зрозуміти, чи дійсно Кривош є фанатиком-одинаком, чи в нього є послідовники і мережа по Україні. «Це найстрашніше, якщо є така мережа. Це дуже загрозливо», – наголосив експерт.

Як повідомлялося, вранці 21 липня у Луцьку озброєний Кривош захопив рейсовий автобус з пасажирами. У заручниках опинились 13 осіб. Близько 22:00 всі захоплені громадяни були звільнені, а чоловіка затримано. Кривошу 44 роки, він двічі судимий. Він вимагав, щоб 24 особи, серед яких керівники уряду, парламенту, судів, церков, а також олігархи, записали і виклали в інтернет відео зі словами: «Я – терорист в законі». Також він наполягав, щоб Зеленський оприлюднив відео із закликом дивитися фільм «Земляни». Цю вимогу президент виконав. Свій вчинок зловмисник назвав «днем антисистеми».

Йому інкримінують вчинення терористичного акту, захоплення та тримання осіб як заручників з погрозою знищення людей, посягання на життя працівника правоохоронного органу, а також незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України). 23 липня, суд у Луцьку суд обрав запобіжний захід Кривошу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Адвокат заявив журналістам, що не подаватиме апеляцію на це рішення, як того забажав Кривош. На засіданні суду Кривош назвав свій вчинок перфомансом і заперечив інформацію про те, що захоплення заручників нібито було постановним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
К.лучанин Показати IP 24 Липня 2020 10:32
Мені за державу "обідно" !!! Про що говорить Мусієнко? Ну невже не розуміє що мережа це вся країна . Ну невже не розуміє що в країні бардак. Країну треба змінювати, пане Мусієнко! Чи ви цього до сих пір не розумієте? Справа не в Кривоші , а проблема у владі. Скільки зброї на руках у людей після АТО і всяких майданів , ви хоч знаєте? Це вина влади у цьому, яка допустила це і нічого не робить. Набридло слухати пусті теревені влади.
Народна прокуратура Показати IP 24 Липня 2020 12:11
До К.лучанин. Дозвольте поцікавитись, яка саме влада винна у тому, що в людей безліч зброї після майданів і АТО? Злочинна Януковича чи вже просунутої післямайданної Порошенка, чи може влади 73% населення? Чи може це дикунство наших людей?
К.лучанин до Народна прокуратура Показати IP 24 Липня 2020 14:43
" Злочинна Януковича чи вже просунутої післямайданної Порошенка, чи може влади 73% населення? Чи може це дикунство наших людей? " - ВІДПОВІДАЮ : процес почався з 2014р , після майданний . 73% населення від 49% які приймали участь у виборах тут не причому. Це протестний електорат! Це не дикунство людей, люди скрізь однакові! Там де є верховенство Закону , там такого НЕМА. Влада має оті " ричаги" впливу: МВД, СБУ, ПРОКУРАТУРУ, врешті решт НАБУ, які зобовязані контролювати дотримання ЗАКОНу у суспільстві. Ці органи мало що робили для України. Зрадників у владі виявилось багато! Що тут не зрозуміло? У нас що? Закон фактично , як дишло! Все суспільство бачить безвідповідальність влади за 30 років від проголошення незалежності. Відбувалось одне розкрадання держави і збагачення тих хто був при владі і місцевих князьків. Тепер питання: Скажіть кого засудили за розвал , за рокрадання майна України. за корупцію, за збагачення на майні , за здачу Криму? Відповідаю : не чув про таке в Україні і кожен українець скаже що не чув. Хотів дуже стисло написати, не вийшло бо відповів спеціально для НП щоб пояснити свою позицію . Розуміючому достатньо ! Закон у нас повинен верховенство над усіма без винятку.
Анонім Показати IP 24 Липня 2020 13:02
Ви думаєте у нас є ще якісь фанати кіно? Невже хтось знову захопить щось для того, щоб спонукати нас подивитися ще якийсь фільм?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus