USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Луцький терцентр підготував 300 продуктових наборів для нужденних

23 Серпня 2023 13:27
У Луцькому територіальному центрі соціального обслуговування з нагоди Дня Незалежності України підготували триста продуктових наборів для нужденних. Їх отримають люди, які стали на облік у терцентрі цього року.

Пакунки з крупами, соняшниковою олією, цукром, консервами та згущеним молоком можна одержати в територіальному центрі з 23 серпня. Людям, які прив’язані до своєї оселі, працівники установи доставлять продуктові набори додому.

Продукти закупили за кошти бюджету Луцької громади, розповіла директорка територіального центру соціального обслуговування Галина Шатецька.
Читати ще: «У кожного – своя історія». Директорка луцького терцентру – про підопічних, будинок для безхатьків і роботу у воєнний час

Також для 25 підопічних працівники територіального центру 22 серпня підготували частування та концертну програму. Патріотичні композиції презентував музичний колектив церкви Введення в храм Пресвятої Богородиці Волинської єпархії Православної церкви України.
«Ми хотіли порадувати наших людей, хоча би трошки їх психологічно розвантажити, щоби вони відчули підтримку. Хочемо подякувати Луцькому міському голові Ігорю Поліщуку та всьому депутатському корпусу міської ради за те, що маємо можливість харчувати людей у нашій їдальні, що можемо придбати їм продукти харчування за кошти бюджету громади», – сказала Галина Шатецька.

Директорка департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода звернула увагу, що питання соціальної підтримки мешканців громади напрочуд актуальне. Вона додала, що в приміщенні терцентру його підопічні можуть не тільки прохарчуватися чи отримати продуктові набори, а й поспілкуватися один з одним.
«Міський голова всіляко підтримує мешканців нашої громади, тих людей, які були вимушені приїхати до нашої громади через війну. Дякуємо усім, хто наповнює наш бюджет, аби ми мали можливість підтримувати тих людей, які опинилися в складних життєвих обставинах», – наголосила Вікторія Майборода.

Загалом у їдальні терцентру гарячі обіди отримують близько 150 людей. Це пенсіонери, люди з інвалідністю та представники інших вразливих категорій населення.

Читати ще: Гарячі обіди готують для 150 людей: у луцькому терцентрі оновили їдальню

Від початку повномасштабної війни підопічні територіального центру соціального обслуговування, яких нараховується приблизно 3500, тричі отримували продуктові набори.
Нагадаємо, що територіальний центр соціального обслуговування як установу, де співчувають біді ближнього та приходять на допомогу тим, хто її потребує, в Луцьку відкрили ще 1994 року. Це був один із перших подібних закладів в Україні. До цього – з 1988 року – в місті функціонувало відділення соціальної допомоги.

Передусім робота терцентру спрямована на підвищення рівня соціальної захищеності самотніх людей поважного віку та осіб з інвалідністю.

До структури установи входять сім підрозділів: чотири відділення соціальної допомоги вдома, відділення соціально-психологічних послуг, відділення організації надання адресної допомоги та відділення денного перебування.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus