USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

У Ковелі запрацювало соціальне таксі для людей з інвалідністю

23 Лютого 2023 21:37
У Ковелі розпочало роботу соціальне таксі для безплатного перевезення людей з інвалідністю в межах громади до лікарень, банків, закладів культури, спорту, ЦНАПу. Фінансування послуги здійснюватиметься за кошти місцевого бюджету і надаватиме її територіальний центр соціального обслуговування.

Про це повідомили в Ковельській міській раді.

Спеціалізоване авто місто отримало торік від ковельчан, які мешкають в Іспанії. Воно повністю пристосоване для перевезень маломобільних людей. Бус обладнаний підйомником, у ньому чотири посадкові місця та ще три – для людей на колісних кріслах.

Сьогодні соціальне таксі здійснило перший рейс. Мама з дочкою, яка має ДЦП, приїхали з Ружина на прийом до стоматолога. Жінка розповідає, що зателефонувала у територіальний центр та замовила послугу. Зробила це завчасно.
«Дуже добре, що тепер діє такий сервіс. Спасибі усім, хто над цим працював. Давно на це чекали, адже складно діставатися у різні заклади. Тепер простіше буде планувати такі поїздки», – каже жінка.
Директор територіального центру Світлана Смітюх зазначає, що на сьогодні у них є кілька замовлень, вони продовжують надходити. Щоб скористатися послугою, людям з інвалідністю треба зателефонувати в терцентр за номером (03352) 5-14-35 і подати заявку. Соціальний працівник за потреби допоможе у зборі необхідних документів.
У Ковельській громаді цю послугу надаватимуть безплатно людям з інвалідністю І групи, які мають порушення опорно-рухового апарату. Вони матимуть право викликати автомобіль не більш як чотири рази на місяць. Утім соціальним таксі можна скористатись понаднормово, якщо буде потреба відвідати медзаклад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ковельчанин Показати IP 24 Лютого 2023 09:14
Добре,а автобуси по місту слабо поміняти на міські ,забрати штунд від кормушки,щоб кошти йшли в бюджет міста а не цим контрабандістам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus