USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцький центральний пункт допомоги за тиждень видав понад 10 тонн вантажів

2 Травня 2022 21:32
Ні на день не припиняє свою важливу місію Луцький центральний пункт допомоги. Завдяки волонтерам, у числі яких 80% працівників міської ради, гуманітарні вантажі, накопичені у драмтеатрі, роз’їжджаються у найпроблемніші регіони країни. Сьогодні – це Київська, Сумська, Чернігівська, Миколаївська, Харківська області.

Про це інформують на сайті міської ради.

Лише за період 23-29 квітня було видано понад 10 тонн вантажів. Здебільшого військовим, які служать на сході України. До речі, армійці – пріоритетний напрям роботи пункту допомоги. На постійній основі їм потрібні медикаменти, військова амуніція, продукти довготривалого зберігання, техзасоби: ліхтарі, тепловізори, автомобілі покращеної прохідності тощо. За два місяці допомогу вдалось надіслати понад 30-ти військовим частинам та загонам територіальної оборони.

Їде допомога з Луцька і до працівників державної служби надзвичайних ситуацій. Адже після деокупації Бучі, Бородянки, Ірпеня й інших населених пунктів країни рятувальники цегла за цеглою розбирають завали, що спричинив російський агресор. Тому у волонтерів, які формують партії відправок, завжди є потреба у господарчому інвентарі.
Читати ще: На Волині діють координаційний і комунікаційний центри. Функції, контакти

Серед числа охочих допомогти співвітчизникам є чимало переселенців, які прибули у Луцьку громаду. Люди не хочуть стояти осторонь чужої біди і відбувати дні на відносно мирній території, тому сприяють закупками товарів першої необхідності, пропонують вільні руки у розвантаженні машин.

Уся допомога, яку відправляють з Луцька, формується завдяки містянам, жителям Луцької та сусідніх громад, а також численним партнерам з-за кордону: Польщі, Німеччини, Литви, Латвії, Франції, Румунії, Швейцарії, Нідерландів тощо.
Серед гуманітарних вантажів: продукти харчування (м’ясні та рибні консерви, сало, шоколад, макарони, крупи, печиво, чай, кава, вода), засоби побутової та особистої гігієни, одяг, вироби медичного призначення, ліки, бронежилети, взуття тощо. Загалом за два місяці діяльності Луцького центрального пункту допомоги відвантажено понад 300 тонн гуманітарних вантажів.

Аби оптимізувати роботу волонтерських пунктів, вже з травня Луцький центральний пункт допомоги, Центр взаємопідтримки для внутрішньо переміщених осіб та пункт допомоги внутрішньо переміщеним особам працюватимуть за єдиним графіком: з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00. Вихідні дні – субота та неділя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus