USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Ця війна буде забігом на довгу дистанцію», – лучанин, який служить у єгерській бригаді

26 Липня 2022 07:00
Ця війна буде забігом на довгу дистанцію, тому воїнам потрібно постійно бути в формі, проводити бойову, фізичну та психологічну підготовку.

Так вважає лучанин Скорпіон – головний сержант єгерської роти, повідомляють у 68 окремій єгерській бригаді.

Чоловік звернувся у військкомат ще 17 лютого, бо зрозумів, що повномасштабне вторгнення рашистів неминуче.

«Кожен, хто грав у військові стратегії, знає, що якщо твою територію з трьох сторін оточили, значить буде поглинання. Єдине, що змінить хід такого сценарію, – це жага свободи оточеного народу. І наш народ має таку жагу», – наголошує він.

У мирному житті він був керівником комерційного підприємства, а також працював політтехнологом – з 2004 року проводив виборчі кампанії кандидатів у місцеві органи влади.

«Кампанії були успішними, люди стали депутатами та мерами міст», – ділиться чоловік.

Читати ще: «Нас зупинить тільки перемога»: дизайнер з Луцька став прикордонником

Удосвіта 24 лютого Скорпіона, який мешкає поблизу луцького аеродрому, розбудив сильний гул літаків. Він відразу зрозумів, що почалася війна: «Десь біля 5:30 відчув перший вибух. Підбіг до вікна і побачив над злітною смугою «грибок» диму. Потім було ще три чи чотири прильоти».

Військкомат направив чоловіка в Рівне, де формувалася наша єгерська бригада. Скорпіон зізнається, що йому як головному сержанту не одразу вдалося завоювати повагу та довіру особового складу, проте згодом усе стало на свої місця.

«Усі хлопці дуже різні, з різних куточків України. Але в цьому і є наша сила! Наразі кожна людина довела свою цінність у команді та готовність виконати поставлене завдання», – каже єгер.

На його думку, навіть після перемоги над окупантами українська боротьба продовжиться – доведеться відновлювати економіку та відбудовувати зруйновану інфраструктуру.

«Зате ми матимемо шанс стати тією країною, про яку завжди мріяли, назавжди викорінивши корупцію та інші ганебні речі», – підсумовує єгер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus