USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький ЦНАП добудують ще на 2 поверхи

3 Серпня 2016 18:36
Луцький ЦНАП добудують, щоб надавати ще більше послуг містянам. Для цього з вулиці Лесі Українки заберуть «Книжковий пасаж».

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв розповів про те, що «Книжковому пасажу» не місце на центральній пішохідній вулиці міста, - інформує Волинь24.

«Відпочинкова зона там, звичайно, потрібна, але архітектура «Книжкового пасажу» морально застаріла. Якби не було ЦНАПу, він ще міг би стояти, але наразі є необхідність у реконструкції Центру надання адміністративних послуг, тому пасаж потрібно зносити», - поділився головний архітектор міста.

З його слів, найближчим часом планується добудова ЦНАПу на шість метрів вперед. Прибудова матиме два поверхи, на одному з яких розмістять зали для обслуговування відвідувачів, а на іншому – архів.
Наразі у міській раді створюють містобудівні умови та обмеження для реконструкції адмінбудівлі. А безпосередньо проект розробляє «НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ».

Водночас чиновник визнає, що знести «Книжковий пасаж» буде непросто, мовляв кілька підприємців вже навіть отримали право власності на землю і відмовлятись від нього вони явно не захочуть.

Також чоловік запевнив що на площі перед ЦНАПом з’явиться відпочинкова зона з лавочками та зеленими насадженнями.

Керівник проекту «Центр надання адміністративних послуг, як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади», який реалізовується на території Волинської, Рівненської та Львівської областей, Роман Матвійчук розповів, що невдовзі планується модернізація 14 ЦНАПІВ, серед яких і луцький.
Загальна вартість проекту – 1 мільйон 77 тисяч гривень і більшу частину цієї суми виділить Європейський Союз.

Так, для модернізації луцького ЦНАПу передбачено виділення 104 тисяч євро грантових коштів, а загальні витрати з врахуванням співфінансування – 114 тисяч євро. В цьогорічному міському бюджеті на це вже передбачено 500 тисяч гривень.

Зі слів експерта, у луцькому ЦНАПі планують добудувати зону очікування для мешканців Луцька. Це дозволить надавати не лише адміністративні послуги, а й соціальні. Зауважимо, що наразі лише декілька ЦНАПів в Україні надають соціальні послуги, тож цю практику хочуть перейняти в Луцьку.

Загалом в рамках проекту планують модернізувати 14 ЦНАПів в трьох областях, серед них 6 – на Волині: у Луцьку, Володимирі-Волинському, Голобах, Маневичах, Любомлі та Горохові.

Роман Матвійчук запевняє, що для участі в проекті ЦНАПи відбирали на конкурсних засадах, а усі закупівлі проводитимуться через систему ProZorro.

Всі роботи в луцькому ЦНАПі планують завершити вже до 31 липня 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Сусідка Показати IP 3 Серпня 2016 18:48
Усе "на часі"
777 Показати IP 3 Серпня 2016 19:34
Заберіть ще худобу від замку!!!
Лучанка Показати IP 3 Серпня 2016 19:37
«Відпочинкова зона там, звичайно, потрібна, але архітектура «Книжкового пасажу» морально застаріла. Якби не було ЦНАПу, він ще міг би стояти, але наразі є необхідність у реконструкції Центру надання адміністративних послуг, тому пасаж потрібно зносити», - поділився головний архітектор міста. Хто писав статтю уточніть, будь ласка, що Я. Матвіїв не є головним архітектором міста! Чи я не права?
Архітектор до Лучанка Показати IP 4 Серпня 2016 15:17
Але ж, якщо опустити формальності, зерно істини якраз-таки в цьому є :)
Водовоз Показати IP 3 Серпня 2016 20:19
Каким местом,думал архитектор(великий план развития города на сколько там лет вперед думают??? ) когда строили книжный рынок ?Вы с цветочниками разберитесь!!! Очередная афера,по крупному!!!Слава Украине!!!
Водовоз Показати IP 3 Серпня 2016 20:32
Где мой комментарий ЦРУ
Стас Показати IP 3 Серпня 2016 22:52
Всі магазини капітальної споруди Книжкового пасажу у законній приватній власності підприємців і ні хто не має права зностити магазини без згоди всіх без виключення власників. До власників не звертались, згоди не отримали а проект та все інше вже все вирішили. Пока влада не навчиться поважати приватну власність, права кожної окремої людини нічого не буде в нас в державі.
1111 Показати IP 3 Серпня 2016 23:05
викупіть 1й поверх на Рівненській,109 та РОЗБУДОВУЙТЕСЬ !!! до речі, проблему опалення для мешканців цього ж будинку залагодите!
оля Показати IP 4 Серпня 2016 14:47
По-моєму, чергове відмивання грошей за рахунок непотрібного будівництва. Знесуть пасаж, а натомість поставлять лавку і скажуть: "відпочинкова зона". А підприємці лишаться "з носом". А хто поверне їм робочі місця?
оля Показати IP 4 Серпня 2016 22:44
Описую мій візит до ЦНАПУ: прийшла з документами за скеруванням одного з відділів житлово-кумального відділу (вул. Б.Хмельницького); на рецепції молодий чоловік допоміг вибрати необхідну рубрику в апараті і отримала талончик; просиділа дві з половиною години, мій номер на табло так і не висвітлився; поветаюся на рецепцію - кажуть підійдіть до столика і переитайте чи вас приймуть!!!; питаю - добре, що дитина якась відповідальна працювала, каже вона мені: я документи прийму, але талончики слід брати о 9.00, тоді на них написують час, на який підійти. Тобто, якби я не пфшла виясняти, чого мій номерок не висвітлився, то сиділа б до самого закриття і нікому до мене не було б діла. Висново: буб бардак, бардак залишився. Чому не дають номерок (як за кордоном) до конкретного стола чи кабінету? Всі ніби працють, але не для людей простих!
Йопрст Показати IP 23 Липня 2017 00:35
Одним словом СССР-хоть нєбосрьоб стсв для ЦНАП ,а може справа у кіровніків-?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus