USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцький зоопарк поповнився новими «пухнастиками»

10 Квітня 2016 13:41
Пару чорно-бурих лисиць, самок вовчиці й песця та рись привезли днями до Луцького зоопарку. Про це повідомляють на сторінці Луцького зоопарку у Фейсбук.

Власне, ці тварини – колишні експонати пересувного звіринця Давида Худодяна. Власник залишив тварин напризволяще на Рівненщині.

Наразі у Луцькому зоопарку на перетримці перебувають ведмеді із багатостраждального звіринця. Решту тварин тоді забрав на лікування й реабілітацію Рівненський зоопарк. У Рівному тварин у буквальному сенсі слова виходили. Адже всі вони були знесилені та хворі. Тій же рисі на життя давали відсотків з 10, вона навіть не могла ходити та їсти.

Щодо лисиць, то їхні забарвлення та розміри вирізняються великою географічною мінливістю (всього нараховують 40–50 підвидів, не беручи до уваги дрібніших форм). І власне у північних районах та в горах частіше зустрічаються чорно-бурі та інші меланістичні форми забарвлення лисиць. Вони, хоч і належать до типових хижаків, мають дуже різноманітний харч. Однак у неволі лисиці живуть 20–25 років, тоді як в природі лише кілька років.


Песець – це полярна лисиця, порівняно невелика тварина родини хижих. Це єдиний представник родини псових, який проявляє чітко виражений сезонний диморфізм забарвлення. За забарвленням розрізняють звичайного білого (взимку — чисто білий, влітку — бурий) і блакитного песця. Тварини поширені за північним полярним колом, на узбережжі й островах Північного Льодовитого океану, в тундровій і частково лісотундровій зонах. Середня тривалість життя у природі — 6-10 років.


Рись звичайна— ссавець, що відноситься до ряду хижих родини котових . Має карі очі, китиці на вухах, короткий хвіст, великі гострі пазурі, та сильні задні лапи. Всі лапи зимою вкриті великим хутром. Жодний інший представник родини котячих не пристосований до снігу так добре, як рись. Рись в Україні зустрічається досить рідко: в Карпатах та на Поліссі. За недостатньо підтвердженими даними, зустрічається в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Рись віддає перевагу глухим темнохвойним лісам, тайзі, хоча зустрічається в різноманітних насадженнях, включаючи гірські ліси; іноді заходить в лісостеп і лісотундру. Вона чудово лазить по деревах і скелях, добре плаває.

Такої тварини у колекції Луцького зоопарку до цього не було.

Як повідомлялося раніше, понад 655 тисяч гривень доходу заробило КП «Луцький зоопарк» за минулий, 2015 рік. Найбільшим джерелом прибутку для комунального підприємства є дохід від продажу квитків. Також додаткові надходження зоопарк отримує від передачі тварин благодійниками на його баланс

.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сераховичі Показати IP 10 Квітня 2016 17:39
Сподіваюсь мер Луцька не проти цих мешканців-вони не входять до рангу "великих"?)))
Василюк до Сераховичі Показати IP 10 Квітня 2016 20:01
І гарячу воду їм не відключить!
месник Показати IP 11 Квітня 2016 07:45
Ось мені цікаво, як верблюд( корабель пустелі) який харчується колючками та п'є раз на тиждень, з слів Ярославовича, може об'їсти весь зоопарк, но хижака взяти, Ярославович додумався!
СТОПА Показати IP 17 Квітня 2016 00:36
ДЕ ФОТО РИСІ?ЧИ ЇЙ ВЖЕ ПЕСЕЦЬ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus