USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькому зоопарку поповнення – левиноголовий тамарин. Фото

22 Грудня 2020 15:01
У Луцькому зоопарку – нове поповнення. Нещодавно із одеського розплідника до Луцька приїхала самичка левиноголового тамарина.

Про це повідомляють на їхній сторінці у фейсбуці.

Тварина ще зовсім молоденька, віком лише 6 місяців. Вона вже адаптувалася до нових умов і тішить доглядачів своєю вдачею. Наприклад, вміє вимагати їжу, а не чекати визначених годин годування, або з цікавістю позує.

«Щодо найближчих планів, то з настанням весни шукатимемо самичці пару. А стосовно глобальніших завдань до реалізації, то керівництво комунального закладу не полишає надії облаштувати у Луцькому зоопарку експозицію з маленькими приматами.

До слова, їх називають ігрункові (Callitrichidae) і зараховують до широконосих мавп Нового Світу. Родина налічує до 40 видів у шести родах. А в зоопарку обласного центру Волині вже проживає дві пари білувухих ігрунок», – йдеться у повідомленні.
Довідково:

Левовий тамарин (Leontopithecus) – рід приматів родини ігрункових (Callitrichidae). У роді відомо чотири визнаних види. Усі вони мешкають у тропічних лісах на сході Бразилії. Левова ігрунка важить до 900 г (2 фунтів) і має приблизно 30 см (12 дюймів) завдовжки, з хвостом до 45 см (17 дюймів). Живляться переважно комахами, але й можуть споживати дрібні змії, ящірки, плоди.

Найбільшу загрозу для ігрункових становить знищення їхнього життєвого простору внаслідок вирубки тропічних лісів. 11 видів оцінюються як такі, що перебувають під загрозою зникнення. Найбільш в небезпеці – левові ігрунки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus