USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Луцький замок» можуть «добровільно» роздержавити

6 Жовтня 2011 14:04
Протягом жовтня до парламенту буде внесено законопроект про роздержавлення комунальних друкованих ЗМІ, розроблений Держкомтелерадіо – парламент своїм рішенням-законом зможе знищити комунальну пресу, зокрема й на Волині зникне міська газета «Луцький замок».
Про це інформує «Телекритика».
Як повідомив голова державного органу Олександр Курдінович, головна ідея проекту полягає в добровільному принципі роздержавлення.
Звітуючи про перевірки фактів тиску на ЗМІ, Олександр Курдінович зазначив, що левову частку випадків припинення або недостатнього фінансування комунальних ЗМІ, звернень, пов'язаних з розглядом питань з нарахуванням пенсій, підвищенням заробітної плати журналістам, конфліктів на місцевому рівні між засновниками ЗМІ та відповідними редакціями можна буде вирішити з ухваленням закону про роздержавлення.
Вирішення цього «вічного» питання може бути, на думку Держкомтелерадіо, виключно в прийнятті закону України про роздержавлення комунальних друкованих ЗМІ.
«Відповідний законопроект готується комітетом і стосунки між редакціями і засновниками можуть бути вирішені», - сказав голова комітету.
Конфлікти між редакціями і засновниками на сьогодні є в багатьох областях, зокрема в Харківській, Полтавській, Сумській та інших регіонах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
) Показати IP 6 Жовтня 2011 14:52
та кому потрібна ця вбога газетка...
однак Показати IP 6 Жовтня 2011 17:45
це ще буде не скоро
журналіст-жебрак Показати IP 6 Жовтня 2011 19:19
Є сподівання, що наш доблесний мер Микола Романюк не допустить такої акції проти "Луцького замку", аби не пустити колектив редакції з накладом газети у 1200 примірників, з торбами. Тут і без роздержавлення журналісти мають жебрацьку зарплату - 1000 гривень. Та й ще напередодні виборів. Навпаки, треба випускати цю газету хоч би тричі на тиждень, щоб не було так, що інформацію читачі побачили в інших газетах і по телебаченню, а за тиждень вона зявилась в "Луцькому замку". Дорога ложка до обіду!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus