USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцький замок стане одним із «7 чудес України»

13 Серпня 2011 09:00
Луцький замок князя Любарта невдовзі оголосять одним із найцікавіших замків України – він є учасником конкурсу «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».
Про це під час прес-конференції в Луцькому прес-клубі 12 серпня повідомив ініціатор проекту, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.
Він розповів, що Волинь у цьому конкурсі представляє не лише Луцький верхній замок, а й замок Радзивілів в селищі Олика Ківерцівського району.
Проте до сімки кращих потрапить лише замок Любарта, зізнався Томенко, хоча офіційні результати конкурсу оголосять напередодні Дня незалежності, 22 серпня.
Знімальна група проекту, з якою Томенко приїхав 12 серпня до Луцька, впродовж усього дня працювала в замку – знімала про нього мініфільм.
До слова, у конкурсі нині бере участь більше сотні українських замків, фортець та палаців.
Вже у наступному етапі проекту організатори планують визначити кращі парки України.
«Задумували «7 духовних чудес України», але, враховуючи неоднозначну позицію нашої церкви до окремих патріархатів, відклали цю ідею на майбутнє», – висловився нардеп.
Томенко також розповів: подорожуючи українськими замками, він помітив, що їх відвідує не дуже багато людей.
«Сумну тенденцію помітив – відвідуваність замків суттєво зменшилась. Але цей проект, думаю, підвищить відвідуваність», – зазначив він.
Крім того, Томенко переконує: історичними місцями України часто подорожують іноземці зі своїми гідами, які розповідають власні версії про походження та історичну приналежність тієї чи іншої пам’ятки.
«Таке є тільки в Україні. Нам треба розробити єдині правила роботи з іноземними екскурсоводами», – зауважив Томенко.
Довідково:
«7 чудес України: замки, фортеці, палаци» – це вже третій етап загальнонаціональної акції «7 чудес України», започаткованої фондом Миколи Томенка «Рідна Україна» ще у 2007 році.
У першому етапі акції визначали сім кращих історико-архітектурних об’єктів України. А за підсумками другого етапу акції назвали «7 природних чудес України».
Переможців визначають шляхом інтернет-голосування та опитування експертів: відомих громадських діячів, науковців.
Оголошення фіналістів акції відбудеться 22 серпня в Києві. Після цього до 1 грудня триватиме голосування в інтернеті на сайті 7 чудес України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
НЕ СПЛЮ Показати IP 14 Серпня 2011 05:38
ЗАМОК – ЦЕ НАШЕ ВСЕ. АЛЕ ТЕПЕРІШНІ ВОЛОДАРІ-РАБАНІСТИ МАЮТЬ ТОЙ ЗАМОК У СРАЦІ, МРІЙМО ДАЛІ. ТОМЕНКО ЧЕРЕЗ 10 РОКІВ ПРИЇДЕ І ЗНІМАТИМЕ РУЇНИ?
цінувач мистецтва Показати IP 14 Серпня 2011 16:09
Він справді стане "чудом", якщо там ще трохи побуде Рабан.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus