USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Львів знайшов місце, куди скидати відходи

16 Вересня 2016 16:53
Львівська міська рада затвердила проект договору між містом Львовом та Малехівською сільською радою про закриття полігону твердих побутових відходів учора, 15 вересня. Реалізуватиметься це шляхом проведення повної рекультивації і відведення інфільтратів, - повідомляє ТСН з посиланням на міську раду Львова.

Зазначається, що Малехів відкриє доступ до частини полігону, яка знаходиться на його території. Для реалізації проекту рекультивації Львів протягом чотирьох років інвестуватиме сюди значні кошти. Малехів, своєю чергою, отримає кошти для будівництва місцевої школи, амбулаторії, дитячого садочка, ремонту доріг, прокладання водогону та безкоштовне водопостачання.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що на ці цілі цього та наступного року виділять понад 60 мільйонів гривень.

"Я хочу особливо підкреслити той факт, що подальше блокування полігону матиме негативні наслідки для всіх. Для Львова вони очевидні, адже нам далі доведеться шукати альтернативні місця для вивезення. Але не менш складними вони будуть і для громади Малехова. Адже екологічна ситуація за умови блокування рекультивації, лише погіршуватиметься. А кошти, які ми готові інвестувати в інфраструктуру села, змушені будемо далі скеровувати на транспортування сміття на віддалені полігони", - зазначив Садовий.

Нагадаємо, мер Миколаєва Олександр Сенкевич скасував своє рішення про ввезення до міста львівського сміття після скандалу. Раніше інформацію про те, що львівське сміття прийматиме Миколаїв, розповсюдив миколаївський міський голова Олександр Сенкевич 12 вересня. Директор Миколаївкомунтрансу, який відповідає за сміттєвий полігон, запевняв, що ажіотаж навколо львівського сміття у Миколаєві штучний. Угоду уклали лише до кінця вересня і за цей період сюди перевезуть всього денну норму сміття Миколаєва.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, сміття, яке збирали на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозили по всій Україні. Декілька днівсамоскиди з сусідньої області приїжджали і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів.

Нагадаємо, у травні на території Грибовицького полігону твердих побутових відходів, що на Львівщині,спалахнула пожежа. Під час гасіння пожежі стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Людей завалило відходами з висоти 90 метрів. Трагедія у Грибовичах викликала обурення діями мера, який роками блокує будівництво сміттєпереробного заводу та всіляко перешкоджає вирішенню цієї проблеми. ЗА 10 років його мерства проблему так і не вирішили.

До слова, трагедія, що сталася на сміттєзвалищі під Львовом, відшуміла інформаційно і дуже швидко відійшла на задній план. Тим часом проблема, яку міська влада не вирішувала десятки років, і досі не зрушила з місця. Немає жодної конкретики щодо ділянки під сміттєпереробний завод і новий полігон ТПВ. Сміття з обласного центру возять за сотні кілометрів по всій Україні, за що перевізникам доплачують мільйони гривень з міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
дідо Показати IP 16 Вересня 2016 17:11
Коли у львівян сталась біда лучани повелись ,як жлоби, і не виручили. Совкове населення тілько про себе егоїстично думає.
Ілона Показати IP 16 Вересня 2016 17:36
Ось так допомагають Львову "міста-побратими", але коли потрібно розселити біженців і надати їм допомогу без Львова і Західної України не могли обійтися...Вагонами звозили кримчан і доннечан, нікого без уваги не залишили, на Різдво приїжають діти зі східних і південних областей їм тут влаштовують розваги , концерти і все ОК. Дуже шкода, але нам львівянам потрібно над цим задуматися і поставити великий "ФІЛЬТР"
Привид садового до Ілона Показати IP 16 Вересня 2016 20:06
"А вы не путайте личную шерсть с государственной" (с). Львівянам пора задуматися про місцеву владу яку вони обирають і саме головне те - для чого вони її обирають. Без сумніву, що в такій ситуації допомагати потрібно, але випадок з грибовецьким сміттєзвалищем це не сніг з неба (як війна), а закономірний фінал жадібності вашої ж влади, яка не спромоглася вирішити проблему переробки сміття через свої особисті інтереси в цій сфері, хоч і мала море можливостей. Разом з тим і пасивність самої львівської громади до проблеми вивозу сміття посприяла цій НС не менше ніж бездіяльність влади. Позиціонувати себе європейською столицею України, це не лишень вести пафосні бесіди за філіжанкою кави, а і застосування європейських підходів в господарюванні і управлінні, тобто тяжка праця. Так, що вельмишановне панство, спускайтесь на грішну землю, закачуйте рукави і працюйте на себе, інакше будете працювати на когось, як за Польщі.
Корінний лучанин до Привид садового Показати IP 16 Вересня 2016 22:08
Шановний ПРИВИД( а таки дійсно ти привид, бо написав таке що сам не розумієш), питання переробки сміття НЕ ВИРІШУВАЛОСЬ на державному рівні, роками ,Вам це зрозуміло чи ні? Львівська міська рада не розпоряджається землями поза межами Львова , Вам ясно це чи ні! Зараз це покладено на місцеве самоврядування( децентралізація влади, так звана, відбувається в Україні). При чому тут пасивність львівської громади? Це можна сказати про всяку іншу громаду в Україні, в тому числі і Луцьку. Це обовязок влади вирішувати подібні питання. Ми владу для цього обираємо.
мсрія до Привид садового Показати IP 17 Вересня 2016 22:31
Гарно зроблено в центрі міста.Чисто і є де викинути папірець.АГори мусору -це встиду і безгосподарність....Хату починають мити з кутів тоді видно чистоту.
СТАС Показати IP 16 Вересня 2016 19:53
Люди коли знаходяться у Львові, витрачають немалі кошти. Халяви у цьому місті немає. Так що трошки прибутку можна витратити на переробку сміття.
спостережливий Показати IP 16 Вересня 2016 21:40
Меру міста не потрібно займатись політикою а буденними справами і щоденно. За стільки років можна було зробити справу-як на мене Садовий яскравий приклад сучасного бездельника дерьмократа - балакун і без відповідальна людина.. іІ він ще на щось претендує , такий самий Гройсман-під Порошенко щось робив а сьогодні продовжує справу Сені кроліка - знущаеться з народу а ми все це хаваемо бо йде війна яка очевидно вигідна злом гам!
Корінний лучанин до спостережливий Показати IP 16 Вересня 2016 22:14
Шановний, поїдь будь-ласка у Львів. подивись що зроблено у місті за останні роки, а потім пиши свої дурні пости! Видно, що ти у Львові не був і не буваєш часто там.
Лина Показати IP 17 Вересня 2016 10:17
Меру миста пор було давно подбати про свий завод по переробци ссмиття. А не возити по всий Украйни.
Маряна Показати IP 19 Вересня 2016 12:40
Шановні українці,скажіть будь ласка чому проблеми міста Львова із вивозом сміття мають вирішувати прилеглі села такі як Малехів,Грибовичів чи Збиранка?Нехай про це думає Садовий куди львів'яни повині складувати свої побутові відходи!
Маряна Показати IP 19 Вересня 2016 12:43
Жоден мешканець сіл Малехів,Грибович ,Дубляни та Збиранка надасть Львівській владі більше травити їхнє життя,адже у цих селах і так значні перевищення норм.Люди у розпачі і тому більше не дозволять так знущатися над ними.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus