USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Роботу мерії Львова щодо утилізації сміття визнали незадовільною

6 Квітня 2017 09:55
Львівська облрада прийняла рішення про заходи щодо вирішення критичної ситуації з утилізацією твердих побутових відходів у Львові та області. Роботу виконавчих органів щодо вирішення проблеми зі сміттям визнали незадовільною, повідомляє Depo.ua.

Це рішення депутати прийняли на сесії 5 квітня. "За" проголосував 51 депутат.

Депутати заслухали доповіді в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства ЛОДА Назарія Романчука та керівника департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергія Бабака. З його слів, на сьогодні у Львові перенакопичено сміття на понад 480 майданчиках, вивозити його нікуди. На його думку, місто та область мають спільно облаштувати сучасний полігон ТПВ.

Обранці громади порадили посадовцю міськради, аби міський голова Львова Андрій Садовий не писав листи до міських голів області, а зустрічався з ними, інвестував гроші у ті території, які погодяться приймати сміття, адже проблему потрібно вирішувати.

"Якби міська влада особисто їздила до міських голів, то можна було би знайти спільну мову, і проблема не була б такою гострою", - додав керівник департаменту ЛОДА Романчук.

"Було достатньо рішень, щоб почати діяти. Скоро будуть роковини трагедії на сміттєзвалищі, а конкретних напрацювань немає. 650 тисяч тонн сміття у наступні три роки десь потрібно розміщати. Львівська міськрада не має шляхів вирішення", - наголосив депутат Гагалюк. На його думку, справу під контроль має взяти ЛОДА.

Голова бюджетної комісії облради Олег Домчак підкреслив, що за кошти, які міська рада виділяла і продовжує виділяти на вивезення ТПВ вже можна було збудувати сміттєпереробний завод.

Депутати також наголошували, що перевізники, які несанкціоновано скидають сміття у регіонах, мають за це відповідати.

Відповідно до рішення обласної ради, роботу Львівської ОДА щодо вирішення критичної ситуації з утилізацією ТПВ у Львові визнали задовільною. Роботу виконавчого комітету Львівської міськради щодо вирішення проблеми з ТПВ у Львові також визнали незадовільною.

Львівській міськраді доручили забезпечити першочергові протиаварійні заходи на Грибовицькому сміттєзвалищі, провести міжнародний конкурс для вибору виконавця робіт з рекультивації полігону, розробити схему санітарної очистки Львова від сміття, опрацювати запропоновані ЛОДА земельні ділянки для будівництва сучасного сміттєпереробного комплексу, посилити контроль за перевізниками, які здійснюють вивезення ТПВ, щоби не допустити несанкціоноване скидання відходів на території області та за її межами, зокрема, встановити на машинах GPS-навігацію.

Також міськраді доручили прийняти програму щодо оздоровлення дітей із населених пунктів, що поблизу Грибовицького сміттєзвалища.

Львівській ОДА доручили до 15 травня напрацювати та подати на розгляд обласної ради проект програми поводження з ТПВ у Львівській області.

Зазначимо, що сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Нещодавно, Андрія Садового звинуватили у безгосподарності. Так, мовляв, за 11 років на посаді мера Львова можна було вирішити проблему зі сміттям, - вважає прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. А на думку очільника Харкова Геннадія Кернеса, міський голова Львова Андрій Садовий сам зробив проблему зі сміттям політичною. Насправді вирішення сміттєвої проблеми це господарська робота мера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Самопоміч Показати IP 6 Квітня 2017 15:08
Як же ця партія Поперек горла Порошенку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus