USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Садового звинуватили у безгосподарності

21 Березня 2017 18:49
За 11 років на посаді мера Львова можна було вирішити проблему зі сміттям, - вважає прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. А на думкуочільника Харкова Геннадія Кернеса, міський голова Львова Андрій Садовий сам зробив проблему зі сміттям політичною. Насправді вирішення сміттєвої проблеми це господарська робота мера.

Про це він заявив в ефірі телеканалу NewsOne.

"Я вважаю, що ця проблема має господарський характер, а політику сюди домішують самі політики, зокрема і Андрій Садовий. Він перестав бути міським головою. Я знаю його не один рік - мені довелося його знати, коли я тільки ставав мером, а він вже ним був. Наводжу приклад: в Харкові за цей час зробили проект полігону, провели електроенергію, висвітлили полігон, опрацювали проект зі Світовим банком, вже виходимо на майданчик будувати сміттєпереробний комплекс", - розповів Кернес.

У той же час мер Харкова заявив про готовність допомогти Садовому з рішенням "сміттєвої" проблеми.



"Ми готові йому допомогти, якщо це необхідно. Але нехай покаже, куди вивозити, тому що він стільки років працює мером і не може зрозуміти, що господарська робота мера - понад усе", - додав Кернес.

Тим часом, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що у міського голови Львова є всі необхідні умови для того, щоб місто не страждало від сміттєвих завалів. Про це глава уряду наголосив під час свого виступу на засіданні асоціації міст, передає replyua.net.

«Мені дуже прикро від того, що минуло 11 років з того часу, як ви прийшли до керівництва міста і не змогли вирішити цю проблему», - зазначив він, звертаючись до львівського мера Андрія Садового. При цьому Гройсман розповів, що під час свого головування Вінницею він мав таку ж саму проблему, але йому вдалося її вирішити.

«Тоді мені ніхто не допомагав. Центральна влада не виділила ані гривні. Тоді ми зробили культивацію полігону, позабирали фільтри та створили біогазові станцію. На сьогоднішній день у Вінниці на центральному полігоні виробляється електрична енергія», - розповів глава уряду.

В той самий час Гройсман закликав інших мерів допомогти Львову з цією проблемою. «Я маю таку позицію, що кожен з нас має допомогти голові Львова. Ми маємо допомогти з вирішенням цією «сміттєвої» проблеми! Це моя позиція. Але я впевнений, що кожен з них запитає у вас, Андрію Івановичу, скільки ви мені будете возити ваше сміття? Місяць чи півроку?», - зазначив він.

Нагадаємо, тільки жителі Львова виробляють 600 тонн відходів в день. З більшості міських майданчиків сміття не вивозиться понад місяць. Санепідемслужби з острахом очікують сезонного потепління, готуючись до екологічної катастрофи. Під загрозою закриття продвольчі ринки, школи і дитсадки Львова.

Зазначимо, що сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, наприкінці січня мер Львова звернувся до влади Луцька, щоб допомогли з вирішенням проблеми львівського сміття.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЯК ЛЬВІВСЬКЕ СМІТТЯ ЗАХОПЛЮЄ УКРАЇНУ. КАРТА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 21 Березня 2017 20:03
садовий настільки бездарно займається проблемою сміття, що тепер у Львівській області ніхто не хоче виділити місце під сміттєпереробний завод
Волинянин Показати IP 21 Березня 2017 22:06
Але за партію буду голоувати!
китаєць Показати IP 22 Березня 2017 07:17
есть слова и есть дела. Показательно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus