USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лише третина дорослих волинян цьогоріч щепилась повторно від дифтерії

10 Грудня 2021 15:58
Кожні десять років після 16-річного віку дорослим рекомендують повторно щеплюватися від дифтерії, правцю та кашлюка. Наразі з цільової групи за 10 місяців вакцинувалося 35% дорослого населення.

Про це стало відомо під час брифінгу Волинської ОДА щодо ситуації з захворюванням на коронавірусну інфекцію та рівня охоплення населення вакцинацією відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень.

Зі слів головної спеціалістки управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Рожко, більшість щеплень вказаних у Національному календарі профілактичних щеплень українці отримують у дитячому віці. Зокрема, на Волині високий рівень охоплення вакцинацією дітей від кору, яку проводять у 1 та 6 років. На щастя, впродовж двох останніх років в області не фіксували випадків захворювань на кір.

Натомість невисокий показник щеплень від дифтерії, правцю та кашлюка, тож вона закликала батьків не нехтувати можливістю захистити дітей від цих хвороб. В дитячому віці щеплення від дифтерії виконується до 16 років. І кожні наступні 10 років дорослим рекомендують повторно вакцинуватися: у 26, 36, 46 років і так далі. За 10 місяців цього року було вакциновано повторно лише 35% дорослих відповідної цільової групи.

Також Людмила Рожко наголосила, що в Україні триває епідемія туберкульозу і дітки ще у пологовому будинку отримують щеплення від туберкульозу, яке захищає від важких і летальних випадків. На жаль, цього року на туберкульоз захворіло 30 дітей.

Крім того, в МОЗ планують розпочати додаткові раунди вакцинації від поліомієліту, оскільки в Україні не дуже позитивна кількість охоплених цим щепленням дітей. А в Закарпатській та Рівненській областях були зафіксовані випадки цього захворювання. На Волині показники з вакцинації від поліомієліту дітей, до слова, вищі ніж середні в Україні. Також непоганий відсоток охоплення на Волині дітей щепленням від гепатиту Б, яке отримують у пологовому будинку і до року.

«Діти мають право бути захищеними від хвороб, яким можна запобігти», – наголосила Людмила Рожко і нагадала, що з 12 років за бажанням і за згодою батьків волиняни можуть щепити дітей від коронавірусу. Пункт щеплення дітей від COVID-19 відкритий у Луцькій міській дитячій поліклініці і там вакцинують дітей не лише з Луцька, а й з усієї області.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Грудня 2021 16:59
Дифтерія не актуальна. Ковід це наше все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus