USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Литва і Польща - за введення миротворців на Донбас

22 Лютого 2015 21:00
Президент Польщі Броніслав Коморовський та прем'єр Латвії Лаймдота Страуюма підтримали ідею президента Петра Порошенка ввести на Донбас миротворчу місію ООН.

Про це Коморовський заявив після своєї зустрічі з Порошенком у Києві, повідомляє Українська Правда з посиланням на прес-службу президента.

"Ми підтримуємо реалізацію Мінських домовленостей, але завжди будемо нагадувати Франції і Німеччині, що вони взяли на себе особливу відповідальність", – сказав Коморовський.

Крім того, він подякував Порошенкові за запрошення на Марш Гідності.

"Мене тут не могло не бути, не могло не бути президента Польщі в річницю Майдану. Це була нагода висловити солідарність Польщі з Україною, яка веде драматичний бій за свою незалежність", – сказав він.

Також співрозмовники обговорили і домовились активізувати співпрацю між Україною та Польщею в оборонній та енергетичній сферах.

Водночас, на зустрічі з пресою, Коморовський заявив, що Польща не постачатиме зброю Україні, повідомив у своєму Twitter польський журналіст Пьотр Андрусєчко.




Як передає "Інтерфакс-Україна", прем'єр Латвії Лаймдота Страуюма після зустрічі з Порошенком також заявила, що її країна підтримує введення миротвочого контингенту на Донбас.

В коментарі агентству BNS вона розповіла, що Порошенко повідомив їй про підтримку розміщення миротворчих сил ООН також з боку США і Великої Британії. Порошенко, за словами Лаймдота, має намір просити про підтримку також Францію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Штефан, Луцьк Показати IP 22 Лютого 2015 21:09
На словах!
НЕЛУЧАНИН Показати IP 22 Лютого 2015 21:24
а фрау баба-яга - проти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus