USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Литва передала Україні боєприпаси на 255 тисяч євро

12 Червня 2019 08:15
Литва безкоштовно передала Україні майже мільйон невикористовуваних литовської армією боєприпасів для стрілецької зброї радянського виробництва (автоматів і кулеметів). Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Міноборони Литви.

Вартість цієї техніки в відомстві оцінюють в 255,5 тисячі євро.

Рішення передати ці боєприпаси Києву Вільнюс прийняв ще в лютому, пояснили в міністерстві, зауваживши, що 11 червня ця ідея була здійснена – техніку з Литви перевезли літаки українських ВПС.

«Передача майна є послідовною і всеосяжною частиною підтримки Литвою України», – прокоментував литовський міністр нацоборони Раймундас Каробліс. Це, впевнена литовська влада, в тому числі, сприяє зміцненню обороноздатності України, а також забезпечення її «незалежності, суверенітету і територіальної цілісності».

Надаючи Києву військову підтримку, відзначається в повідомленні міністерства, «Литва дотримується всіх міжнародних угод і конвенції». Боєприпаси, які отримали українські влади, можуть використовуватися тільки для забезпечення безпеки Міністерства оборони України та підпорядкованих йому установ і оборони країни, уклали в литовському міністерстві.

Матеріальну підтримку і елементи озброєння Литва передає Україні вже не вперше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
АТО Показати IP 12 Червня 2019 08:24
коментар було видалено
Анонім Показати IP 12 Червня 2019 08:34
коментар було видалено
Анонім Показати IP 12 Червня 2019 09:41
А може хай би сприяла встановленню миру?!!!
Ще не зовсім свідоми Показати IP 12 Червня 2019 11:44
Хто подасть патрона, хтось снаряда... Отак і жебрає Україна по світу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus