USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мадагаскар перебуває на межі першого голоду, повʼязаного зі змінами клімату

26 Серпня 2021 07:20
Мадагаскар перебуває на межі першого у світі «голоду, повʼязаного зі зміною клімату», – після чотирьох років посухи десятки тисяч людей вже потерпають від катастрофічної відсутності продовольства.

Про це свідчать дані ООН, пише ВВС.

Найсильніша за чотири десятиліття засуха спустошила ізольовані фермерські громади на півдні країни, унаслідок чого сімʼї змушені харчуватися комахами, щоб вижити.

«Цей голод викликаний зміною клімату, а не конфліктом», – стверджує Шеллі Такрал зі Всесвітньої продовольчої програми ООН.

За оцінками фахівців, 30 тисяч людей наразі відчувають найвищий рівень відсутності продовольчої безпеки. Є побоювання, що ситуація може різко погіршитися, оскільки на Мадагаскарі настає традиційний «неврожайний сезон».

«Це безпрецедентно. Ці люди не зробили нічого, щоб пришвидшити зміну клімату. Вони не спалюють викопне паливо, але несуть на собі основний тягар від зміни клімату», – сказала Такрал.

«Сьогодні нам абсолютно немає чого їсти, окрім листя кактуса», – зізнається мати трьох дітей Боле. Вона розповіла, що її чоловік, як і сусідка, недавно помер від голоду, залишивши її з двома дітьми, яких треба годувати.

Хоча посуха на Мадагаскарі – це часте явище, експерти вважають, що зміна клімату може бути прямо повʼязаною з нинішньою кризою.

«Багато в чому це можна розглядати як дуже потужний аргумент для того, щоб люди змінили свій спосіб життя», – сказав доктор Рондро Барімалала, мадагаскарський вчений, який працює в Університеті Кейптауну в Південній Африці.

Наслідки нинішньої посухи зараз відчуваються і у великих містах на півдні Мадагаскару, де багато дітей змушені просити їжу на вулицях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 26 Серпня 2021 10:25
ООН як завжди проявила ВЕЛИКУ СТУРБОВАНІСТЬ, а світовим нуворишам це все глибоко до дірки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus