USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Макрон з Путіним уклали угоду, – Financial Times

8 Лютого 2022 11:30
Французький лідер Еммануель Макрон уклав з російським колегою Володимиром Путіним угоду про деескалацію на російсько-українському кордоні.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на французьких офіційних осіб, пише УНІАН.

Ні Путін, ні Макрон прямо не згадали про таку угоду на прес-конференції після 5 годин переговорів, хоча французький лідер сказав, що Путін запевнив його у своїй готовності говорити про деескалацію.

За словами співрозмовників, була досягнута домовленість не здійснювати нові військові ініціативи і вести широкий діалог щодо розгортання російських військ.

Ця угода включатиме виведення російських військ з Білорусі в лютому після завершення масштабних російсько-білоруських навчань. Результатом також стануть подальші зустрічі і домовленість про «структурований діалог з колективної безпеки».

Видання цитує Макрона, який раніше вже висловлювався про необхідність «конкретних гарантій безпеки» для усіх держав регіону, включаючи Росію, Україну та членів ЄС, що дозволить збудувати «новий порядок безпеки й стабільності у Європі».

Путін наполягає на юридичних зобов’язаннях НАТО й США щодо невступу України до Альянсу, бо це, на його переконання, може загрожувати нацбезпеці країни.

Після серії зустрічей з представниками РФ Захід одноголосно відмовив Москві у претензіях щодо політики розширення НАТО. При цьому Росія продовжує шантажувати Європу воєнною ескалацією, сконцентрувавши навколо України понад 100 тисяч своїх військових.

ЄС і Вашингтон побоюються, що РФ може піти на повномасштабний наступ на Україну, й розробляє інструменти стримування апетитів Москви включно з поставками зброї українській армії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 8 Лютого 2022 11:40
Цивілізований світ дає шанс ботоксному, що б той міг відповсти і при цьому зберегти лице.
Арта до Анонім Показати IP 8 Лютого 2022 12:51
То вже не допоможе. пиню чекає або фсб шна отрута, або випадкова природна смерть.
1312 Показати IP 8 Лютого 2022 12:32
пупкін не піде на деескалацію він буде стояти на виконанні мінських домовленостей
911 до 1312 Показати IP 8 Лютого 2022 12:54
Путанзі вже сказало США, що тепер за рашою відведення військ і виведення військ, і передача Україні контролю за кордрном. А потім все інше.
Анонім Показати IP 8 Лютого 2022 12:53
Будапештский меромандум теж гарантував ненапад на Україну.
ZJ Показати IP 8 Лютого 2022 14:10
О маємо преза. Сторонні особи домовляються про щось по Україні, а він собі і в вус не дує. При Порошенко такого не було!
73% до ZJ Показати IP 8 Лютого 2022 17:45
КАКАЯРАЗНІТСЦА?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus