USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Маленька перемога депутатів: у міськраді ввели систему електронних закупівель

20 Серпня 2015 13:13
Введення електронної системи закупівель у виконавчих органах міської ради луцькі депутати називають маленькою перемогою, однак, зауважують, що сама процедура впровадження такого механізму була порушена.

Про це заявив голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов під час брифінгу сьогодні, 20 серпня.

Нагадаємо, у Луцьку вирішили запровадити електронну систему закупівель. Відповідне розпорядження підписав міський голова.

А за декілька місяців до цього в міській раді проголосували за створення тимчасової контрольної комісії, яка має перевірити, як витрачаються бюджетні кошти на позатендерні закупівлі.

«Зусилля, які приділяли члени групи в боротьбі за ощадливе витрачання бюджетних коштів, дали перші результати. Вдалося підняти тему таким чином, що міський голова підисав розпорядження про запровадження системи електронних бюджетних закупівель при здійсненні позатендерних торгів. Хотілося б, щоб згодом це впровадили і для комунальних підприємств», - зазначив депутат.

Проте він зауважив: міський голова не наділений повноваженнями вирішувати такі питання лише у формі розпорядження. Це повноваження органу місцевого самоврядування – міської ради. А отже, на розгляд депутатів має бути внесений відповідний проект рішення.

«Депутати готові розділити цю перемогу з міським головою, але, можливо, міський голова видав таке розпорядження, бажаючи отримати політичні бали», - зауважив Андрій Осіпов, і закликав градоначальника внести відповідний проект рішення на розгляд сесії в черговому або позачерговому порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 20 Серпня 2015 16:59
Каденція закінчується - можна піаритися на всі гроші

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus