USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Маленька жителька волинської громади наколядувала 5 тисяч гривень на ремонт авто для ЗСУ

20 Січня 2024 08:08
Ще трохи соромлячись, маленька Соломійка із Суходіл переступала поріг осель сусідів, родичів та односельців, щоб ніжним дитячим голосом, колядуючи, сповіщати про народження Сина Божого й віншувати на щасливий переможний Новий рік. Щоб дитина почувалася впевненішою, поряд із нею була мама Світлана. Такий зворушливий дует, звісно, нікого не лишав байдужим, тож і не дивно, що їх запрошували завітати знову, щоб ще й пощедрувати.

А коли сусід запропонував зробити це задля підтримки наших захисників, які нині так потребують автомобіля, котрий якраз на ремонті у волонтерів, то дівчинка охоче відгукнулася і з величезним завзяттям долучилася до доброї справи, пише «Слово правди».

У сім’ї Вакул усі четверо дітей розуміють важливість підтримки українських захисників на шляху до такої омріяної перемоги, адже їхній тато – серед хоробрих воїнів ЗСУ. Олег на передовій нашої боротьби за волю й незалежність ще з часів АТО/ООС.
Читати ще: Колядували задля перемоги: вчителі волинської громади зібрали для ЗСУ 160 тисяч

Мама, яка, до речі, у минулому також військовослужбовиця, разом із доньками долучається до усіх благодійних ініціатив та зборів, які проводяться у селі. Старші Яна, Уляна та першокласниця Соломійка – беруть активну участь у різних заходах на підтримку військових, які організовують у їхньому ліцеї, створюють малюнки для захисників на фронт. Дівчата також відвідують Володимирську музичну школу і є учасницями благодійних концертів, які проходять у мистецькому закладі. Їхня найменша сестричка Даринка, якій лише чотири роки, теж намагається усюди й в усьому наслідувати старших.

У період Різдвяних свят Яна та Уляна разом із іншими колядниками із Суходільського будинку культури, на чолі із завідувачкою Тетяна Гукало, ходили від хати до хати, прославляючи народження Спасителя та збираючи кошти для ЗСУ, які згодом колектив передав волонтерам для закриття актуальних потреб військових.

За прикладом старших сестричок, цьогоріч колядувати виявила бажання й Соломійка. Вона вивчила дві колядки та різдвяні віншування. Усі наколядовані кошти дівчинка з мамою передали нововолинцю Олександрові Фісаюку, який активно допомагає закривати найнагальніші потреби воїнів.
Читати ще: У волинській громаді прихожани храму наколядували 113 тисяч для ЗСУ

Вражений дитячим вчинком волонтер на своїй сторінці оприлюднив допис зі словами вдячності цій дівчинці за небайдужість та щире бажання допомагати: «Хочу подякувати Соломії Вакулі з Суходіл, маленькій дівчинці з великим добрим щирим серцем, яка наколядувала і передала для наших захисників на ремонт автомобіля п’ять тисяч гривень. З такими дітьми у нас є майбутнє!»

Кошти, які надала Соломійка, спрямували на ремонт автомобіля для одного з військових підрозділів, у якому служать жителі Володимирщини.

Як інформували, мешканці Литовезької громади, співаючи колядки на різдвяні свята, зібрали 16 300 гривень. Ще раніше 1300 гривень назбирали для військових дві сестрички, доньки загиблого Героя з села Заставне Литовезької громади Петра Царика.

Також у Ратному творчі колективи наколядували для ЗСУ понад 33 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus