USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

У Підгайцівській громаді запрацювала Благодійна майстерня Святого Миколая

11 Грудня 2023 16:27
За перший тиждень роботи майстерню Святого Миколая, яку облаштували в укритті Липинського будинку культури, відвідало понад 100 дітлахів з сіл Підгайцівської громади та шкіл міста Луцька. Святково-казкову атмосферу другий рік поспіль облаштовує Центру культури туризму, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради.

Працівники клубних закладів з усіх сіл громади на кілька годин упродовж двох тижнів перетворюються на казкових героїв та дарують маленьким відвідувачам відчуття Різдвяного дива.

Читати ще: У Луцьку Святий Миколай приніс солодкі подарунки для дітей ВПО

Розважальну програму з активними іграми та танцями, бульбашковим та паперовим шоу поєднали з майстеркласами, під час яких діти можуть виготовляти святкові композиції з натуральних матеріалів, іграшкових гномиків та інші прикраси на ялинку. Роботу майстерні контролює сам Святий Миколай, а потім ще й за гарні вірші та пісні обдаровує гостей майстерні солодощами.
Читати ще: Як у Луцьку працює резиденція Святого Миколая в укритті. Відео

Цьогоріч тут вже встигли побувати діти полеглих Героїв та військовослужбовців, зниклих безвісти, які під особливою опікою відділу соціального захисту населення Підгайцівської сільської ради.
Діти були захоплені новорічною пригодою зі пані Зимою, дивачкою Wednesday, бешкетниками Еріком і Деріком, які ніяк не могли пригадати чарівні слова із книги новорічних чарів і замість Святого Миколая начаклували веселу Бабусю Ягу.
Читати ще: «Миколай пам’ятає про всіх»: у Луцьку 268 діток з інвалідністю отримали адресні подарунки

Заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько розповідає, що цьогоріч вирішили, що усі кошти, які вдасться зібрати під час новорічних розваг для дітей, витратять на допомогу військовим. Торік працівники Центру культури організовували благодійні концерти в усіх селах громади й змогли зібрати трохи більш як 100 000 гривень, за які придбали автівку для військових. Цьогоріч чи не щотижня надходять сумні звістки з фронту, тож новорічний настрій створюють переважно для дітей, адже дотримання щорічних традицій дарує відчуття стабільності, що допомагає зберегти їхнє ментальне здоров’я.
Читати ще: До вихованців Луцького навчально-реабілітаційного центру завітав святий Миколай із подарунками

Директорка Центру культури Тетяна Ковжук зазначає, що Благодійна майстерня Святого Миколая працюватиме до 19 грудня і радо прийме маленьких відвідувачів з навколишніх громад. Записатися на майстеркласи та активні розваги з казковими героями можна за телефонами: 095 636 53 73; 050 956 40 34. Наразі лишилося кілька вільних дат для кількох груп дітей. Вхід на територію майстерні – донат на ЗСУ від 200 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus