USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

«Мандруючій книзі» у центрі Ковеля встановили велику конструкцію

3 Липня 2016 19:00
У центрі Ковеля, на бульварі Лесі України, спільними зусиллями міської гімназії та місцевої влади встановили велику конструкцію у вигляді підкови, символу Ковеля, в середині якої розмістили полиці з книгами. А поряд поставили оригінальні лавки для читання, - інформує ПроКовель.

Сьогодні ж у День народження міста над Турією відбулася презентація проекту «Парковий буккросинг», ідея виникнення якого тут належить Ковельській міській гімназії. Саме в гімназії ще на початку весни, у Шевченківські дні, дали клич новому молодіжному інтелектуальному руху – буккросингу, що в перекладі з англійської означає книгообіг.

До речі, до нас в Україну цей рух прийшов із Європи, а туди – з Америки. Буккросинг складається з найпростішої дії, яка ґрунтується на принципі «Прочитав сам – віддай іншому», тобто люди залишають книги у відведених для цього місцях, щоб інші могли їх вільно знайти і прочитати. Ось тепер і в Ковелі є таке місце, де можна обмінюватися книгами – підкова «Мандруюча книга».
Автор цієї європейської ідеї в Ковелі вчитель української мови і літератури, завідувач кафедри в міській гімназії Людмила Барановська каже, що таким чином педагоги хочуть прилучити людей до «живої» книги, а особливо молодь, яка полюбляє бавитися гаджетами: «Треба повертатися до того, з чого починали наші предки. І сьогодні я радію з того, що проект «Мандруюча книга» буде радувати і ковельчан і гостей міста, адже полички книжкові, я впевнена, не будуть порожні, тому що туди свої книги від неволі, пилу і домашнього полону ковельчани зможуть вивільнити і поставити. У нас утвориться європейська книга під відкритим небом».
Людмила Леонідівна вірить, що зовсім скоро «жива» книга помандрує всією Волинню, а згодом «оселиться» і в інших областях України, але для початку вона побуває в усіх школах Ковеля.
Юні волонтери з гімназії разом із Людмилою Барановською принесли і безкорисливо поклали на полиці підкови різножанрові книги. Втім вони просять майбутніх читачів бережно ставитися до книги і закликають інших приносити сюди свої книги, які, можливо, вже припали пилом на полицях, щоб поділитися ними з іншими, відпустити їх у вільне плавання.

Буккросинг корисний тим, кажуть гімназисти, що він спроможний змінити ставлення людей до читання книжок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus