USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Марія Повх – про першу нагороду, плани на майбутнє та Олімпіаду-2020

11 Вересня 2016 15:35
Відома волинська веслувальниця, учасниця Олімпіади в Ріо-де-Жанейро Марія Повх нині відпочиває від напружених олімпійських буднів. Долі секунди (0,3) не вистачило спортсменці, щоб прийти до фінішу третьою і отримати бронзову медаль першої у її житті Олімпіади.

Утім, Марія не втрачає віри в те, що головні її перемоги в спорті і в житті – попереду. Про відпочинок, плани на найближчі роки та свою першу медаль, яку отримала в Шацьку, спортсменка розповіла виданню Район. Шацьк.

- Маріє, як ви відпочиваєте після Олімпіади?

- Найкращий відпочинок для мене – бути в колі своєї сім’ї. Особливо гостро відчула зв'язок з родиною, коли повернулася з Олімпіади. Рідні люди – це мій надійний тил. Щодо відпочинку, то я дуже люблю Шацьк, і от зараз ми з чоловіком приїхали сюди, щоб зустрітися з друзями, покупатися в Світязі і насолодитися спокоєм та тишею природи. Я побувала в багатьох країнах світу, проте наш волинський край ціную і люблю найбільше.

- За вашими стартами в Ріо-де-Жанейро спостерігали багато волинян, в тому числі і жителів Шацька, де вас знають як звичайну людину і як спортсменку. Чи відчували ви підтримку вболівальників?

- Звичайно, це в спорті дуже важливо. За мене вболівала велика кількість людей. Найперше, це моя сім’я, друзі, знайомі, тренери, колеги, спонсори – словом, уся наша волинська команда. Дуже потужною була підтримка простих людей. Не знайомі зі мною особисто, вони знаходили способи, щоб сказати мені теплі і щирі слова. Коли я стояла на старті, то найперше переживала за те, щоб не підвести всіх цих дорогих для мене людей, знайомих і незнайомих.

- Як починалася ваша кар’єра професійної веслувальниці?

- З дитинства я впевнено почувала себе у човні. Моїми першими змаганнями був Меморіал пам’яті веслувальниці Галини Зуб, який щорічно проводиться в Шацьку в пам'ять про відому спортсменку. На озері Велике Чорне я не лише вперше відчула, що таке жага до перемоги, а й здобула свою першу золоту медаль. Ця веслувальна база дуже дорога для мене. Сюди я приїжджала на змагання, тут неодноразово проводилися навчально-тренувальні збори. Відтоді минуло понад 10 років, проте, буваючи тут, я й досі ностальгую за тим часом. Знаю, що веслування в Шацьку живе і розвивається. Юним вихованцям, які тут займаються, хочу побажати успіхів і перемог.

- Чи допомагає вам спорт у житті?

- Свого часу я постала перед непростим життєвим вибором. В дитинстві я відвідувала музичну школу, грала на скрипці і фортепіано. Та одного разу прийшла до річки і захотіла випробувати свої сили в байдарці. Мені сподобалося, з тих пір веслування стало частиною мого життя. Про цей вибір я жодного разу не пошкодувала. Спорт загартував мій характер, зробив сильною, витривалою, дисциплінованою, навчив постійно працювати над собою, вдосконалюватися і досягати поставлених цілей. Якщо ти не будеш цілеспрямованою і впертою, твоє місце займуть сильніші. Окрім того, що професійно займаюся спортом, я здобуваю вже другу вищу освіту – в Академії рекреаційних технологій.

- Що є в ваших планах після того, як відпочинете?

- Я була дуже близька до своєї головної спортивної цілі – олімпійської медалі, проте поки що не досягнула її. Хоч уже сама участь в Олімпіаді, де змагаються найсильніші, найдостойніші люди планети – надзвичайно важлива подія в моєму житті.

У найближчій перспективі я планую стати мамою. А згодом - розпочати підготовку до літніх Олімпійських ігор у столиці Японії Токіо, які відбудуться у 2020 році. Надіюся, буде сформована достойна команда, і ми покажемо світові, на що здатна Україна!

- Удачі вам!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
читач Показати IP 11 Вересня 2016 18:35
Повх була у четвірці байдарочниць, то нехай розкаже якої думки про неї ті три дівчини які в свому інтерв'ю розказали, що Повх їм нав'язали і якби не це, то вони б медаль точно б взяли!
теж начитався до читач Показати IP 11 Вересня 2016 21:53
То що їм заважало взяти медаль у "двійці", де Повх не було? А в четвірці весною на кубку світу у Дуйсбурзі вони взяли золото саме із Повх, і в Ріо були другими і в кваліфікації, і в півфіналі саме із Повх. В фіналі недотягнули всі - винна, звичайно, Повх??
теж начитався до читач Показати IP 11 Вересня 2016 22:25
Почитав новини на сайті федерації каное - три різні інтервю із 3 байдарочницями, тренерами, але думки самої Повх просто нема. З того, що є, картина така: є тренер, який Повх не сприймає і вважає її перемоги випадковими; він вважає кращою загребною Кічасову. Але на кубку світу у Дуйсбургу виграє саме четвірка із Повх, і за цим результатом разом з нац.чемпіонатом ця четвірка і має їхати в Ріо (за існуючими правилами відбору). Але тренер з цим не згоден, і "агітує" за Кічасову. В міністерстві проти, посилаються на правила. Тренер визнає, що по правилах то так, але "правила дурні" і "за Повх хтось крепко впрягається". в результаті всі пересварились, і на передолімпійський збір в португалію дівчата поїхали без тренера, бо в нього "не було бажання працювати з «четвіркою» в Португалії в такому складі". http://canoe.in.ua/novini/1118-baydarka-chetvrka-komentar-oleksya-semikna.html От така гризня, малята...
жданов Показати IP 11 Вересня 2016 20:56
за неї заплатили. тому і включили в склад.
Віктор Показати IP 12 Вересня 2016 20:15
Тепер зрозуміло із-за чого програли - із-за тренера у якого просто грають амбіції. А в Португалії була відповідальна підготовка, яка проходила без тренера. Ось і результат

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus