USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Масове отруєння у Ківерцях: постраждалі кажуть про підробку фактів

4 Вересня 2017 16:19
Родини постраждалих від отруєння на весіллі в кафе «Гопачок» у Ківерцях запевняють, що провина повністю лежить на власнику закладу, однак факти зараз намагаються підмінити, аби відповідальний уникнув покарання. Більше того, слідство ще не завершене, а кафе відновило роботу.

Про це йшлося під час прийому громадян головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком 4 вересня.

Нагадаємо, що після святкування весілля 13 серпня у кафе «Гопачок» 26 людей із отруєнням потрапили до лікарні, семеро - діти. Діагноз усіх – харчова токсикоінфекція, сальмонельоз. Епідеміологи провели експертизу й встановили, що всі постраждалі на весіллі у Ківерцях гості їли курятину та страви з яєць.

Втім, члени сімей постраждалих заявляють про те, що факти підмінені.

«Вам на нараді озвучили одні факти, нам власник каже, що отруїлися через курячий рулет, який принесли весиляни, а епідеміологи в Ківерцях кажуть, що причина отруєння - гриби. Це обурливо, бо відбувається фальсифікація фактів. Адже з дому приносили лише солодке, а м’ясо, яке купували в цеху підприємця Олександра Мусійчука «Тростянецькі ковбаси», того дня в нього купували ще на два весілля, ніхто не постраждав окрім нас, тому проблема не в ньому, а в антисанітарії закладу. І прикро, що провину на нас хочуть перекласти. Халатно до цього ставиться й комісія з перевірки, бо в лікарню люди попали в неділю, а проби їжі почали брати у вівторок», - озвучили проблему волиняни, які прийшли на прийом.
Та додали, що кафе далі працює й приймає замовлення.

На це начальник головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський інформував, що 17 серпня був наказ про припинення діяльності закладу підприємця Палеводи, але він дійсний лише 10 днів. Тому Лозинський звернувся в суд, аби винесли ухвалу про припинення роботи закладу до завершення розслідування, втім, справу досі ще не розглянули.

Тому людям рекомендували описати ситуацію та надіслати заяву в поліцію. Також голова ОДА Володимир Гунчик запропонував написати заяву на його ім'я, аби звернутися в суд щодо прискорення розгляду справи про припинення діяльності закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
правда Показати IP 4 Вересня 2017 17:11
ну й що зараз зминять назву закладу бой неперший раз й прають дальше
Родич Показати IP 5 Вересня 2017 12:20
Самі батьки молодих возили крім солодкого, ще домашнє м'ясо, ковбаси і інші страви по спеці, по жарі перед весіллям про що самі бідкались після отруєння, а тепер руками людей хочуть перекласти відповідальність на заклад... Чому батьки молодих не дали своє м'ясо і ковбасу на аналіз, а сказали санстанції, через день після весілля, що викинули?? Чи буває таке, чи люди ще доїдають ще потім тиждень?? Чого боялись?? тому ходять по кабінетах, але ми знаємо правду, не хочемо сваритись, бо нічого не змінить...
до родича до Родич Показати IP 6 Вересня 2017 18:23
На мясо надані документи про придбання в цеху. Досить оббріхувати.
люба Показати IP 5 Вересня 2017 17:37
Не знаю таких людей, які після весілля будуть викидати мясо (мабудь олігархи) якшо воно навідь з душком. Вони принаймі б його переварили на суп або ще краще віддали собакам.Тут щость не так???????????
галина Показати IP 5 Вересня 2017 21:22
На початку липня була на весіллі у родичів була така сама ситуація. але наше мясо ми не викидали , а його взяли на експертизу. В ньому і була вся причина. Можна йти хоть до Президента, але деколи Ми шукаємо винного не дивлячись на себе. Добрі люди, схаменіться!
Ірина Показати IP 6 Вересня 2017 13:21
Святкували день народження в цьому закладі. Залишились задоволені смачною кухнею і привітними працівниками.
Сльоза Показати IP 8 Вересня 2017 20:20
Дивлячись всі ці новини по телебаченню і газетах диву даєшся.Коли говориться правда.то говориться скрізь і всюди одинакова.А тут кожний раз інша.Але факти залишаються фактами.Крім купленого мясного(якісного) було ще й своєї випічки(яке чомусь не надали на експертизу а викинули) і коли в надзвичайних новинах одна із мам каже.що вони свого мясного не їли.то це наводить тільки на одну думку---мабудь знали.що не якісне.Не дарма говорять ТРИМАЙ ЗЛОДІЯ-ГОЛОСНІШЕ ВСІХ КРИЧИТЬ САМ ЗЛОДІЙ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus