USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Масові турецькі заворушення у Нідерландах: поліції довелося застосувати водомети

12 Березня 2017 11:56
Між двома країнами спалахнув дипломатичний скандал.

Нідерланди депортують із країни міністра у справах сім'ї та соціальної політики Туреччини Фатме Бетюль Сайян Кайя. Її оголосили персоною «нон ґрата» й не дозволили пройти до будівлі турецького генконсульства в Роттердамі. Про це передає ТСН з посиланням на агентство Anadolu.

Також повідомляється про затримання охоронців міністра.

Перед цим до Нідерландів не пустили літак із міністром закордонних справ Туреччини на борту Мевлюта Чавушоглу. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган назвав нідерландців «пережитками нацизму і фашистами» після того, як до країни не пустили главу турецького МЗС.
Тим часом на вулицях Роттердама зібралися прихильники президента Туреччини Ердогана. У місті мав відбутися мітинг на його підтримку – на майбутньому референдумі він хоче розширити свої повноваження та подовжити свій термін перебування на посаді. У Європі такі дії Ердогана вважають недемократичними, а тому забороняють подібні мітинги.

Мітингувальників у Роттердамі поліція розганяла водометами та завдяки підрозділам кінної поліції, повідомило агентство AFP. Проти протестувальників також застосовували гумові кийки.


Тим часом у Туреччині призупинили роботу консульства Нідерландів - будівлі оточили правоохоронці. Мовляв, задля безпеки.

Зазначимо, що в ЄС уже заявили про фактичне призупинення євроінтеграції Туреччини та хочуть призупинити програми її фінансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Березня 2017 12:22
восток - дело тонкое. але це не має нічого спільного із демократією. спроба ердогана залишатись божком не зважаючи на внутрішній спротив проти влади в Туреччині - далеко не демократичний шлях управління країною. це методи раші, бєларусі, та багатьох азіатських новотворень
Sieger Показати IP 12 Березня 2017 12:24
Європейці починають по трохи прозрівати і розуміти, що турки становлять реальну загрозу європейським цінностям і що вони ніколи не асимілюються і не стануть європейцями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus