USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Матч сезону за Лігу чемпіонів: «Динамо» здійснило камбек проти «Зорі»

16 Липня 2020 20:58
У центральному матчі 31 туру київське «Динамо» в класному матчі зуміло здійснити камбек проти луганської «Зорі» – пропустивши вже на другій хвилині, кияни забили у відповідь тричі ще у першому таймі, в підсумку перемігши з рахунком 3:1. Після цього матчу «Динамо» вийшло на другу сходинку, а «Зоря» опустилася на третю позицію. Натомість «Десна» перед останнім туром втратила всі шанси зайняти друге місце, поступившись «Олександрії».

Перед матчем

Вболівальники, напевно, не пригадають, коли в турнірній таблиці УПЛ була така ситуація – за два тури до закінчення чемпіонату одразу три команди претендують на друге лігочемпіонське місце.

Перед 31 туром друге місце посідала луганська «Зоря», в активі якої 57 очок, на бал менше мало київське «Динамо», ну а четвертою була чернігівська «Десна» з 55 очками. Тож кожна команда мала шанси поборотися за срібні медалі та можливість взяти участь в кваліфікації до Ліги чемпіонів. Для клубів це важливо не лише з точки зору престижу, а й з точки зору фінансів, адже навіть попри виліт з кваліфікації, команди автоматично потрапляють у групу Ліги Європи.

Більшість експертів та журналістів вважали «Динамо» фаворитом на срібло, адже дві останні гри вони мали провести в Києві. Зокрема, сьогодні вони мали зіграти проти «Зорі». Цю гру охрестили матчем сезону, що й не дивно, адже «Зоря» могла значно покращити своє становище в контексті всієї боротьби за друге місце. Натомість «Динамо», в разі поразки, взагалі втратило б всі шанси отримати срібні медалі.

Конкурент «Динамо» і «Зорі» «Десна» у цьому турі повинна була зіграти з «Олександрією». Щодо останнього туру, то «Динамо» зіграє з «Колосом», а «Зоря» та «Десна» зійдуться між собою.

Перший тайм

«Динамо» включилося вже з першої хвилини – зі штрафного небезпечно бив Де Пена. Але аут на другій хвилині та просто неймовірна помилка у захисті «Динамо» дозволили Громову вибігти на побачення з Бущаном – Артем пробив повз голкіпера, відкривши рахунок – 0:1. Перші десять хвилин були просто якимись проклятими для динамівців, адже на 10 хвилині травмувався один з лідерів киян Беньямін Вербич, замість якого вийшов нападник Русин.

Втім, становище «Динамо» покращилося на 14 хвилині: Циганков обігрався Буяльським та отримав пас у відповідь, розстрілявши ворота «Зорі» – 1:1. А вже через хвилину кияни здійснили камбек – Сидорчук з неробочої лівої ноги пробив прямо в дев’ятку, гольову передачу знову віддав Буяльський – 2:1.

Після цього небезпечно пробивав Циганков, проте хавбек у ворота не влучив. Натомість на 24 хвилині «Зоря» мала класну нагоду зрівняти рахунок, але Бущан здійснив неймовірний сейв, викинувши руку, після пострілу Юрченка. Після цього моменту луганці заграли активніше. Однак на 32 хвилині неймовірну нагоду вже втратили динамівці – Русин не зумів замкнути пас партнера.

А через дві хвилини «Динамо» все ж збільшило свою перевагу – після рикошету м’яч відлетів прямо на голову Циганкову, який оформив дубль – 3:1. Перший тайм завершився саме з таким рахунком.

Другий тайм

Старт другої половини зустрічі не був таким активним, як у таймі першому – кияни грали по рахунку та не давали «Зорі» збільшити темп.

Лише на 57 хвилині Кабаєв мав нагоду скоротити відставання у рахунку, але з вигідної позиції не влучив у площину воріт. Згодом бив Юрченко – Бущан на місці. Натомість у «Динамо» перспективну атаку зіпсував Русин – замість того, щоб віддати м’яч партнерам у вигіднішій позиції, він невдало пробив.

На 73 хвилині Русин міг зробити рахунок розгромним, але влучив у воротаря, м’яч відскочив до Буяльського, удар якого з лінії воріт вибив захисник «Зорі». Луганці відповіли ударом Луньова, який Бущан перевів на кутовий. На 79 хвилині Громов зовсім трохи не дотягнувся до м’яча після пасу партнера, втративши чергову нагоду.

В підсумку, «Динамо» перемогло та вийшло на другу лігочемпіонівську сходинку перед останнім туром.

Натомість в паралельному матчі «Десна» поступилася «Олександрії» та втратила шанси на завоювання срібних медалей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus