USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Мати загиблого захисника з Підгайців придбала реанімобіль на передову

1 Січня 2024 13:15
На території кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку митрополит Луцький і Волинський Михаїл здійснив чин освячення спецтранспорту, який відправлять на фронт.

Про це повідомляє Волинська єпархія ПЦУ.

Із високопреосвященним служив настоятель парафії Архістратига Михаїла села Підгайці Луцького районного деканату, військовий капелан, протоієрей Іван Гуреєв, який і доправить реанімобіль бойовим медикам на Авдіївський напрямок.

Як розповів душпастир, до нього звернулася мати загиблого бійця Віра Ротмістренко. Із початком повномаштабного вторгнення вони із сином Артемом переїхали з Харкова на Волинь, у Підгайці. Ставши на захист Батьківщини, він у вересні 2022-го отримав важке поранення і помер під час евакуації.
Тож коли пані Віра отримала належні від держави виплати, звернулася до отця Івана з проханням допомогти придбати реанімобіль, який допоможе рятувати життя бойових побратимів її сина.
Читати ще: Ковель відправить військовим на фронт спецавтомобіль з рефрижератором

Панотець зв’язався з парамедиками, аби запитати, чого саме вони потребують. І коли з-за кордону привезли авто, його укомплектували дефібриляторами, кардіомоніторами та апаратом ШВЛ.
Тепер капелан Іван Гуреєв, який опікується духовно-гуманітарною підтримкою воїнів із 2014 року, відвезе транспорт на передову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Да Показати IP 1 Січня 2024 17:42
Ваше високо преосвящєнство!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus