USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Мав проблеми з заробітком, але заплатив $2 тис. за «інвалідність»: на Волині судили студента, який намагався виїхати за кордон

31 Грудня 2023 17:41
Підроблені документи про інвалідність не допомогли студенту з Донеччини виїхати за кордон через «Устилуг». За «липу» він заплатив дві тисячі доларів.

За спробу незаконного перетину кордону чоловік змушений буде заплатити 51 тисячу гривень штрафу.

На лаві підсудних опинився уродженець Маріуполя Данило К.. Він навчається на третьому курсі Донецького державного університету управління та зареєстрований як внутрішньо переміщена особа.

З матеріалів справи відомо, що торік Данило К. звернувся до невстановленої особи через Телеграм та замовив документи, які б дозволяли йому виїхати за кордон. Для цього він надав свої персональні дані.

Читати ще:Придбав довідку ВЛК на ОLХ: на Волині за спробу втечі за кордон судили директора фірми

Невстановлена особа виготовила довідку до акту огляду медико-соціальної експертної комісії, вказавши в ній недостовірні відомості про отримання статусу особи з інвалідністю другої групи. «Документ» чоловік отримав через «Нову Пошту», заплативши за нього дві тисячі доларів.

Але 18 вересня під перетину кордону через пункт пропуску «Устилуг» підроблені документи не допомогли Данилу К. Прикордонники зрозуміли, що довідка несправжня. Дії чоловіка кваліфікували за ч.5 ст.27, ч.3 ст.358, ч.4 ст.358 КК України.

Читати ще: На Волині судили військовослужбовця, який намагався втекти за кордон

Під час розгляду справи обвинувачений визнав вину. Він розповів, що наразі проживає у Києві та є ВПО. У нього були проблеми із заробітком, саме тому він вирішив виїхати до Німеччини на роботу, незаконно перетнувши кордон. Чоловік вказав, що зараз працює фрілансером у сфері айті-технологій, має стабільний дохід та продовжує навчатись в університеті. Також Данило К. зауважив, що змінив своє ставлення до вчиненого та просив суворо не карати.

Врахувавши обставини справи, суд призначив уродженцю Донеччини покарання у виді штрафу розміром 51 тисяча гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus