USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Хотів виїхати на кілька місяців, щоб заробити грошей: на Волині за спробу втечі за кордон судили переселенця з Запоріжжя

25 Листопада 2023 22:09
Переселенця з Запоріжжя, який купив підроблені документи та намагався виїхати за кордон через «Устилуг», оштрафували на понад 40 тисяч гривень. За підробку він заплатив 800 доларів, а свої дії пояснив тим, що хотів заробити грошей для підтримки сім’ї.

Відповідний вирок ухвалив Володимир-Волинський міський суд.

Як ідеться у матеріалах справи, Володимир Ш. звернувся до невстановленої особи через Viber, домовившись про виготовлення документів, які давали б йому право виїхати за кордон. Для цього він надав свої персональні дані. Чоловік народився в селі Новогригорівка Гуляйпільського району Запорізької області, працює завгоспом «Римачівського ліцею Вишнівської сільської ради», неодружений, але має на утриманні неповнолітню дочку від першого шлюбу. Також Володимир Ш. зареєстрований як ВПО.

Читати ще: На Волині за переправлення оперного артиста за кордон судять митника і залізничника

Невдовзі невстановлена особа виготовила тимчасове посвідчення військовозобовʼязаного та довідку військово-лікарської комісії, вказавши в них неправдиві відомості про непридатність Володимира Ш. до проходження військової служби в Збройних силах України, передавши йому ці «документи».

19 квітня Володимир Ш. намагався перетнути кордон через пункт пропуску «Устилуг», але прикордонники виявили підробку документів.

Читати ще: За $1600 купив «печатки» посольства: харків’янин намагався втекти за кордон через «Ягодин»

Володимир Ш., який визнав вину, повідомив суду, що наприкінці березня минулого року виїхав разом з сімʼєю та родичами з міста Пологи, яке й досі залишається в окупації. Чоловік хотів виїхати за кордон на кілька місяців, щоб заробити грошей для матеріальної підтримки сімʼї. У соціальних мережах він знайшов пропозиції щодо виготовлення документів для виїзду та замовив їх, заплативши 800 доларів. Але під час перетину кордону прикордонники виявили підробку та затримали його.

Врахувавши щире каяття Володимира Ш., суд призначив йому покарання у виді штрафу – 42 тисячі 500 гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus