USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Майбутні священики до Почаївської лаври йшли пішки. ФОТО

4 Липня 2009 11:00
Вихованці Волинської Духовної Семінарії звершили традиційне піше паломництво до Свято-Успенської Почаївської лаври. Про це 4 липня інформують «Волинські Новини».
Доброю традицією для вихованців Волинської Духовної Семінарії стало щорічне піше паломництво до Свято-Успенської Почаївської лаври. Для юної душі це не тільки нагода потрудитись в ім’я Боже, а й краще пізнати один одного, допомогти в труднощах, по заповіді апостола Павла – понести тяготи один одного, і так виконати закон Христовий.
Як повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ, 14 червня усі юнаки, які виявили бажання іти до Почаєва, зібрались у Свято-Покровському кафедральному храмі, де митрополит Луцький і Волинський Ніфонт звершив молебень за подорожуючих. Разом зі студентами у паломництво вирушили ієрей Федір Сігнаєвський, ієродиякон Ілія (Вишневський) і ієродиякон Агапіт (Шпиняк). Вислухавши повчання архієрея і взявши на дорогу благословення братство вирушило у дорогу. Як і в минулі роки, за перший день пройшли найбільшу ділянку дороги – 40-45 кілометрів; на першу ночівлю зупинилися біля села Набережне.
Наступний привал був біля села Пляшова – тут через сильні дощі простояли два дні. Безперечно найбільше запам’ятається хлопцям став несподіваний візит митрополита Ніфонта. Владика пригостив подорожуючих привезеними пиріжками і полуницями, довго бесідував з вихованцями на різні теми і відповів на їх численні запитання. По дорозі паломники відвідали меморіальний комплекс «Козацькі могили».
На п’ятий день хлопці досягли джерела святої Анни, що у селі Онишківці Дубенського району на Рівненщині. Цілюще джерело й озерце доглядають насельниці скиту, який належить до Городоцького Свято-Миколаївського жіночого монастиря. Тут хор паломників ВДС співав на вечірньому богослужінні і наступного дня – на Божественній Літургії.
Шостого дня подорожі у суботу паломників тепло зустріли у Кременецькому Свято-Богоявленському жіночому монастирі. Тут семінаристи поклонилися головній святині монастиря чудотворній іконі Божої Матері «Скорботна», віддали шану митрополиту мученику Олексію (Громадському), останки якого покояться у монастирському храмі преп. Іова Почаївського. Тут хор паломників також співав на Вечірній і Літургії. У неділю на вечірньому богослужінні і акафісті з вихованцями Волинської Духовної Семінарії зустрівся високопреосвященнійший Сергій архієпископ Тернопільський і Кременецький, який благословив семінаристів. У цей день хлопці відвідали монастирське кладовище де віддали шану приснопамятній ігумені Херувимі.
У понеділок після Божественної Літургії вирушили у дорогу. Це був останній день подорожі – в обідню пору паломники ввійшли до Свято-Успенської Почаївської лаври. Після вечірнього богослужіння у Свято-Троїцькому соборі гостей з Волині розмістили у монастирській гостинниці. Вранці усі поклонились чудотворній іконі Божої Матері і пішли до Троїцького собору на Літургію, де причастились Святих Христових Таїн. Після поклоніння святим мощам угодників Почаївських з вихованців ВДС прийняв намісник лаври архієпископ Почаївський Володимир. Щодо паломництва – владика схвалив традицію Волинської Духовної Семінарії,похвалив ентузіазм молодих людей, а також сказав, що і надалі з радістю Почаївська лавра буде приймати паломників з Волині. На згадку про зустріч архієпископ Володимир подарував кожному семінаристу книги: історію Почаївської лаври і «Нову скрижаль».
Попрощавшись із владикою, намісником і з лаврою, хлопці відбули на рейсовому автобусі до рідної Волині. У Луцьку в Свято-Пантелеймонівському храмі, як і годиться, прозвучала остання паломницька молитва – подяка Господу за вдале паломництво і цінний християнський життєвий досвід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus