USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Майбутнє Ковельської залізничної лікарні вирішать за «10 днів»

9 Лютого 2016 14:16
Виїзне засідання двох комісій та районного і міського керівництва у Ковелі організовують заради вирішення проблеми фінансування Вузлової лікарні станції Ковель ДТГО «Львівська залізниця».

Про звернення трудового колективу медичного закладу йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 9 лютого.

Як зазначив член комісії Сергій Слабенко, Кабмін у 2015 році ухвалив рішення про відмову від фінансування з держбюджету спеціалізованих лікарень та запропонував територіальним громадам прийняти майнові комплекси цих закладів. Оскільки пропонували передати комплекс Ковельської вузлової залізничної лікарні облраді, депутат вивчив, як це питання вирішували в інших областях.

Так, в інших регіонах проводили скорочення персоналу перед передачею майнових комплексів.

Водночас управління охорони здоров’я облдержадміністрації вважає, що лікарню не можна передавати як цілісний об’єкт облраді. Частину приміщень готові взяти на баланс новоствореного підприємства, щоб обладнати там хоспіс. Іншу частину готова забрати міськрада Ковеля для відділення сімейної медицини, ще частину можуть передати на баланс закладам екстреної медичної допомоги.

Мер Ковеля Олег Кіндер, своєю чергою, повідомляв, що місто не має достатньої кількості коштів, щоб утримувати заклад в повному обсязі. Трудовий колектив лікарні виступає за збереження цілісності комплексу та налаштований проти пропозицій ОДА щодо поступового працевлаштування працівників лікарні.

Член комісії Вячеслав Рубльов зауважив, що єдиного алгоритму вирішення проблеми наразі не існує. Пропонується закласти 1,8 мільйона гривень в обласному бюджеті як субвенцію для закладу. Ще 1,8 мільйона передбачать у міському бюджеті Ковеля. Якщо міська рада розіб’є суму на місяць, фінансування з обласного бюджету вистачить лише до кінця лютого. Водночас, для можливого облаштування хоспісу потрібні значно більші кошти – від 15 мільйонів гривень.

Своєю чергою, завідувач поліклінічного відділення лікарні Адам Маковецький зазначив, що колектив створив ініціативну групу, яка звернулася до голови облради. Колектив досі не отримав зарплати, заклад виживає завдяки коштам лікарняної каси та страхової медицини на Львівській залізниці.

Наразі 98 пацієнтів у стаціонарі отримують лікування та харчування за ці кошти. Лікарня заробила торік 4,155 мільйона гривень власних коштів.

З 14 мільйонів, які лікарня загалом отримала торік, 2,5 мільйона витратили на лікування, і приблизно 10 мільйонів – на виплату заробітної плати.

У підсумку, члени комісії вирішили підтримати звернення. Протягом 10 днів рекомендують організувати спільне виїзне засідання комісії з питань комунального майна та контрольної комісії у Ковелі. На засідання запросять голову Ковельської РДА, Ковельського міського голову та начальника управління охорони здоров’я ОДА.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Не ковельчанин Показати IP 9 Лютого 2016 14:29
Загубити таку лікарню в центрі області, з кваліфікованим колективом - великий гріх перед волинянами. Погоджуюся, що деякі дільничні лікарні можна закрити - надто слабка їх лікувальна база, брак кадрів. Але залізничну потрібно зберегти. Я б назвав її обласною №3 і зміцнював її базу. Подивіться: у Луцьку хворі лежить у коридорах, а ми говоримо про закриття потужного медичного закладу. Одумайтесь, що робите!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus