USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Майно «Турії» передали на баланс волинського ліцею

12 Жовтня 2016 14:20
Майно багатостраждального санаторію передали на баланс Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Про це стало відомо під час 8-ї сесії Волинської облради сьогодні, 12 жовтня.

Депутати проголосували за те, аби передати безкоштовно в межах спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області з балансу КП «Волинський обласний санаторій матері і дитини «Турія» на баланс Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, попри суттєві асигнування з обласного бюджету, санаторій «Турія» досі має 2 мільйони гривень боргів. Частину з них санаторій набрав за часів, коли його очолював Віталій Донець, яким нині займаються правоохоронці.

Відповідно до актів перевірки Держфінінспекції, «Турія» станом на початок року боргувала 4 мільйони гривень. 2 мільйони на виплати заробітних плат, комунальних послуг, податків та пені влітку цього року санаторій отримав з обласного бюджету. Нині залишилась заборгованість за куплені продукти харчування, яка становить 2,438 мільйона гривень.

Екс-директор «Турії» Віталій Донець не працював з виробниками напряму, а через посередника, якому платив кошти. Окрім того, комісія не виявила накладних і договорів на низку закупівель. В зв'язку з цим акт перевірки Держфінінспекції наразі опрацьовують правоохоронці, також нині триває слідство. Цікавим є той факт, що постачальники, яким «Турія» заборгувала по декілька тисяч гривень, подають до суду, стягуючи ще й компенсацію, яка подекуди дорівнює сумі боргу. Проте, є постачальники, яким «Турія» винна близько 700 тисяч гривень, та до суду на санаторій вони подавати не поспішають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 12 Жовтня 2016 14:39
а долги кто погашать будет? Опять из бюджета, а боснюку чистый санаторий и бабок на ремонт из того же бюджета. А вы жо*у рвите наполняйте!
Порушникам Показати IP 12 Жовтня 2016 17:19
ВОЛИНСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ САНАТОРІЙ МАТЕРІ І ДИТИНИ "ТУРІЯ" (САНАТОРІЙ МАТЕРІ І ДИТИНИ "ТУРІЯ") є закладом охорони здоров'я, який належить до спільної власності територіальних громад Волинської області. Згідно законодавства Санаторій для дітей з батьками за своїм видом входить до складу Санаторно-курортних закладів, які в свою чергу об'єднуються в групу Лікувально-профілактичні заклади. Санаторій "Турія" хоч і діє в організаційно-правовій формі комунального підприємства, однак є повноцінним закладом охорони здоров'я - юридичною особою будь-якої форми власності та організаційно-правової форми або її відокремлений підрозділ, основним завданням яких є забезпечення медичного обслуговування населення на основі відповідної ліцензії та професійної діяльності медичних (фармацевтичних) працівників. Ніякої зміни сатусу санаторію "Турія", як закладу охорони здоров'я, у заклад освіти, яким є ліцей чинне законодавство не допускає, бо це буде грубим порушенням норм прямої дії статті 49 Конституції України, яка гарантує, що існуюча мережа державних і комунальних закладів охорони здоров'я не може бути скорочена. За такі дії передбачена кримінальна відповідальність згідно частини 2 статті184 Кримінального кодексу України "Незаконне скорочення мережі державних і комунальних закладів охорони здоров'я - карається штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років". Змістом другої форми цього злочину (ч. 2 ст. 184) є незаконне скорочення мережі державних і комунальник закладів охорони здоров'я. Згідно з Конституцією України (ст. 49), існуюча мережа державних і комунальних закладів не може-бути скорочена. Виходячи з того, що конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України (ч. 1 ст. 64), а ст. 49 Основного Закону таких випадків не передбачає, то існуюча мережа зазначених закладів може бути скорочена лише в умовах воєнного або надзвичайного стану (ч. 2 ст. 64). Скорочення такої мережі в інших випадках визнаватиметься незаконним.Під мережею державних та комунальних закладів охорони здоров'я розуміється сукупність таких закладів, розташованих на певній території (республіки, області, району, міста). Скорочення такої мережі - це насамперед зменшення загальної кількості зазначених закладів. Закінченим цей злочин при вчиненні його з моменту фактичного скорочення Існуючої на певній території мережі державних або комунальних закладів охорони здоров'я.
77 Показати IP 9 Листопада 2016 16:07
А як же рішення про передачу санаторію на баланс Лісової Пісні???... Забули про попереднє рішення, чи Боснюк більше дав

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus