USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вже завтра майстер-клас: як зробити Луцьк доступним для людей з інвалідністю

4 Липня 2017 14:38
Луцьк – унікальне місто України, яке вражаючими темпами перетворюється на доступне для людей з інвалідністю завдяки ефективній співпраці громадських активістів, влади і бізнесу.

Про це повідомляє ГО «Генерація успішної дії».

5 липня в 11:00 у Ring Dj Cafe (м. Луцк, пр. Волі 49 А) відбудеться презентація меню шрифтом Брайля, аби незрячі відвідувачі змогли комфортно і самостійно обрати страви і напої, які їм до вподоби.

Також відбудеться майстер-клас для журналістів, працівників сфери обслуговування та органів державної влади «Як забезпечити рівні можливості для людей з інвалідністю».

Лише за останній рік понад 10 закладів громадського харчування обласного центру стали більш доступними для незрячих людей, адже в них з‘явилися або з‘являться в найближчому майбутньому надруковані шрифтом Брайля меню. Це ресторація «Курінь», мережі піцерій «Фелічіта» та «Дядя Pizza», піцерія «Теревені», кафе кавказької кухні «Шафран», Ring WOK Cafe, Ring DJ Cafe, готель-ресторан «Колобок», пивний клуб-броварня «Карабас-Барабас», кафе «Аліса», піцерія «Тарантелла».

Сприяючи інклюзивності українського суспільства, дбаючи про рівність людей з інвалідністю і в інших сферах життя, в межах презентації меню, Юлія Сачук, координаторка всеукраїнської кампанії на захист прав людей з інвалідністю Fight For Right, експертка Коаліції з протидії дискримінації в Україні, координатор Braillestudio проведе майстер-клас, учасники якого:

- дізнаються, чому важливо говорити і писати про інвалідність коректно, як в медіа-матеріалах так і в побуті;

- отримають практичні поради з недискримінації людей з інвалідністю:

- навчаться правилам супроводу, допомоги та надання послуг незрячим клієнтам;

- отримають знання щодо того, як місцева влада і громади можуть сприяти забезпеченню рівності;

- зможуть на власному прикладі переконатися, що відсутність зору не перешкоджає повноцінному життю;

- пройдуть тест, визначивши власний рівень толерантності.

Участь у заході візьмуть: виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук, представники департаменту соціальної політики, департаменту підприємництва, Луцького міського центру зайнятості, журналісти, працівники закладів громадського харчування, люди з інвалідністю, представники Волинського осередку ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» та інших громадських організацій Волині.

Довідка

Студія друку шрифтом Брайля «Braille Studio» - це волонтерський проект, спрямований на забезпечення вільного доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.

ГО «Fight For Right» («Боротьба за права») діє з метою захисту прав людей та відстоювання рівності у всіх сферах життя суспільства. Ми на власному прикладі доводимо, що люди з інвалідністю можуть більше, ніж від нас зазвичай очікують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus