USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ігор Поліщук пообіцяв підтримку луцькій студії друку шрифтом Брайля

16 Травня 2017 21:25
Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук завітав до офісу громадської організації «Генерація успішної дії», яка створила Студію друку шрифтом Брайля у Луцьку, що забезпечує сотні українців з проблемами зору літературою. Посадовець детальніше познайомився з діяльністю організації, поспілкувався з її членами. Під час зустрічі обговорили шляхи подальшої співпраці, йдеться на сайті Луцької міської ради.

Голова ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук розповів, що за рік діяльності Студії друку шрифтом Брайля видали: збірку про волонтерство і добро, яку упорядкувала Ірена Карпа, «Волонтери. Мобілізація добра», дитячу книжку Надії Гуменюк «Літо з амазонками», Різдвяну книгу Мар’яни Качмар «Івасикове Різдво», меню шрифтом брайля для двох соціально-відповідальних кафе Луцька кафе Аліса і броварні Карабас-Барабас, інформаційні буклети для презентації фільму «Я БАЧУ» про всеукраїнський велопробіг, інструкції до лікарських засобів для мережі аптек «Пані аптека», газету «Сім’я і дім».

До слова, завтра продукція лучан шрифтом Брайля буде представлена на Книжковому арсеналі у столиці. Своєю продукцією видавці діляться з іншими людьми з особливими потребами. Їхні книги є у Крупівській школі, інклюзивних групах дитячих садків міста Луцька.

“Ми би хотіли, щоб з міського бюджету було виділено майже 200 тисяч на діяльність Студії друку шрифтом Брайля”, - зазначав Віталій Ткачук.

Учасники ГО «Генерація успішної дії» просили допомогти врегулювати питання забезпечення теплопостачанням та оплати за тепло, адже ДКП “Луцьктепло” відключило їм теплоносій за борги. А ще незрячі звернулися до Ігоря Полущука з проханням пришвидшити ремонт дороги біля офісу, зробити до офісу доріжку зі спеціальними бордюрчиками та профінансувати Службу супроводу незрячих.
Члени організації просили посприяти у забезпеченні належного озвучення зупинок у громадському транспорті та встановити звукові маячки на шляхопроводі від залізничного вокзалу до торгового комплексу “Караван” та й ліфт в торговому центрі працює лише з 8.30 до 17.30, що ускладнює пересування людей з особливими потребами.

Ігор Поліщук запевнив, що жодне з питань, які належать до компетенції міської ради, не залишиться поза увагою. Він попросив Віталія Ткачука підготувати кошторис усіх обговорених проектів для розгляду депутатами міської ради на сесії.

Насамкінець Ігор Поліщук підтримав спільний проект ПУМБ та Braille studio і придбав для своєї бібліотеки путівник #УкраїнадляВас і тим самим долучився до збору коштів на #ПринтерБрайля для незрячих.
Нагадаємо, почався продаж книги-путівника «Україна для Вас: найкращі маршрути очима інсайдерів». Всі гроші від продажу підуть на покупку принтера, який друкує книги для незрячих людей.

Щоб купити сучасний принтер, потрібно продати 2500 книг за ціною 250 грн.

У путівнику «Україна для Вас» 170 туристичних точок, і серед маршрутів немає Львова чи Одеси. Замість цього – Біле озеро з гліцерином для молодості, таємничі болота Міжрічинського парку і найкраща рибалка в Мезинському. Страви древлян на Житомирщині. Ферма з віслюками на Вінничині або кінний двір серед розкішних лугів на березі річки Снов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Житель громади Показати IP 17 Травня 2017 01:25
Ігор молодець. Це перша така інформація за декілька каденцій інших міських голів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus