USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Майже 200 тисяч гривень зібрала Волинь заради перемоги

11 Листопада 2014 14:30
193 632 гривні і 62 копійки зібрали на Волині в рамках благодійної акції «ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ». На кошти придбали прилади нічного бачення та тепловізори представникам волинських військових, які беруть участь в АТО.

Підведені підсумки проведення на Волині благодійної акції «ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ», яку зініціював і організував заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький за сприяння управління культури облдержадміністрації, обласної спілки ветеранів Афганістану, обласної державної телерадіокомпанії на підтримку української армії під гаслом: «ДОПОМОЖЕМО ВОЛИНСЬКИМ ВОЇНАМ - ВОНИ ЗАХИЩАЮТЬ КОЖНОГО З НАС!».

Голова обласної спілки воїнів Афганістану Григорій Павлович, начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук та заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький проінформували про хід та підсумки проведення благодійної акції і передали прилади нічного бачення та тепловізори представникам волинських військових, які беруть участь в АТО.

Зазначено, що найбільші пожертви в рамках проведення благодійної акції зробили: відділ культури Маневицької РДА -16 448 грн., Волинський обласний академічний театр ім.. Т.Г. Шевченка – 14 874 грн., Волинський обласний наркологічний диспансер – 14 650 грн., відділ культури Локачинської РДА – 8 471 грн., обласна бібліотека ім.О. Пчілки – 8 169 грн, відділ культури Турійської РДА – 7 386 грн, Волинський технікум національного університету харчових технологій – 6 139 грн.

Благодійні внески від 50 гривень і більше, робили небайдужі громадяни Волині, серед яких - Богуш Т.П. - 2 705 грн., Дорошенко Г.В., Шепель В.П., Попович Р.В., Бай І.П., Слюсар О.В., Середюк В.В. - по 1 000 грн. та інші благодійники, які у різних сумах вносили свої власні гроші на потреби волинським бійцям.

Загальна сума благодійних коштів акції «ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ», зібраної працівниками культури, мистецтва та небайдужими громадянами і окремими організаціями, установами Волинського краю під час організації і проведення становить – 193 632 гривні і 62 копійки.

Із зібраних коштів придбано і передано волинським бійцям: 10 бронежилетів - для батальйону спецпризначення «Світязь», 10 спальних мішків - для територіального батальйону «Волинь», 5 бронежилетів і 5 жилетів-розгрузок - для роти патрульної служби волинської міліції, два прилади нічного бачення - для батальйону «Айдар», один прилад нічного бачення - для волинських прикордонників, один прилад нічного бачення і один тепловізор - для батальйону спецпризначення «Світязь», один прилад нічного бачення і один тепловізор - для територіального батальйону «Волинь».

Волонтери Східноєвропейського національного університету ім. Л. Українки Світлана Олешак і Юлія Кобак зазначили, що під час проведення благодійної акції «ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ», учні 5-го Б класу загально–освітньої школи № 2 Луцька підтримали ідею заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького щодо запровадження нової благодійної акції «ПЛАСТИКОВА СКАРБНИЧКА», де школярі презентували виготовлення зі звичайної пластикової пляшки своєрідної «КОКАКОЛЬНОЇ СКАРБНИЧКИ», у яку усім класом назбирали 200 гривень благодійних пожертв для допомоги волинським воїнам і таким чином зініціювали надалі проведення благодійної акції «ПЛАСТИКОВА СКАРБНИЧКА» у всіх класах цієї школи, де всього зібрали 10 838 гривень.

Благодійна акція «ПЛАСТИКОВА СКАРБНИЧКА» знайшла підтримку не тільки у школі № 2 Луцька, але у Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки, у закладах торгівлі, де таким чином збирають кошти на підтримку волинських бійців.

Варто зазначити, що благодійна акція «ПЛАСТИКОВА СКАРБНИЧКА» триває надалі і не тільки у Луцьку, але уже і в інших містах України. Тому усі охочі можуть долучитися до проведення цієї простої у виготовленні благодійної скарбнички, але ефективної і швидкої зі збору фінансової пожертви для допомоги українськім солдатам - у школах, інших учбових закладах, у закладах торгівлі та громадського харчування, у будь–якому трудовому колективі, у сімейному і родинному колі.

Своєю чергою командир батальйону спецпризначення «Світязь» Олександр Фацевич та командир 2-ї штурмової роти батальйону «Айдар» Сергій Мовчун подякували усім організаторам благодійної акції, усім митцям, усім пересічним добродіям, які своїми благодійними внесками і фінансовими пожертвами дали можливість придбати такі необхідні речі для ведення бойових дій в зоні АТО, і особлива вдячність - за прилади нічного бачення та тепловізори.

На завершення зустрічі організатори благодійної акції висловили надію, що волиняни і надалі будуть активно проявляти справжній патріотизм, людську доброту та долучатися до проведення благодійної акції «ПЛАСТИКОВА СКАРБНИЧКА» і до переказу коштів на благодійний розрахунковий рахунок обласної спілки воїнів Афганістану - 26006055500199 в ПАТ «КБ Приватбанк» МФО 303440 Код 20129977 з поміткою: «ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ!».





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus